Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Můj život v číslech: Kateřina Rezková

Lásku k umění, módě a designu tuzemských tvůrců propojila v projektu Debut Gallery. Ta je v prostoru bývalé galerie U Zlaté lilie nedaleko Staroměstského náměstí, a tak si originály místních tvůrců z návštěvy Prahy odvážejí i turisté.

Vlastní galerií si Kateřina Rezková splnila sen. „Sny jsou pro mě motor, sním i ve dne a jen málo věcí mi připadá nedostupných. Zrovna teď připravuji dramaturgii výstav Make a Debut. Také mi jde o to, aby náš obchod nebyl diskriminační, proto chceme mít krásné kousky i ve velikostech větších než S, M, L, a to se týká jak šatů, tak prstenů,“ říká Kateřina, která se dříve věnovala manažerským aktivitám pro svého manžela, hudebníka a jazzového kontrabasistu Roberta Balzara. 

Kolikrát jste byla doopravdy zamilovaná? 
3
A napotřetí to bylo to pravé, už to trvá jedenáct let. Opravdu zásadní pro mě ale byla hlavně objevená láska k sobě samé. 

A kolikrát do špatného muže?

0
Neřekla bych, že byl nějaký muž špatný, prostě se mnou byli jen dříve nebo později nekompatibilní. 

Kolikrát jste se bála o život?

1x
Jsem statečná a mám hlubokou víru, smrti se nebojím. Ale jeden takový moment si pamatuji – seděla jsem v letadle, nic se nedělo, vedle sebe tříletého syna a muže, bezpečnostní pás jen tak tak zapnutý přes těhotenské břicho. Přepadl mě obrovský strach, co kdyby…

Na kolik let se psychicky cítíte? 
12 i 65
Jsem Blíženec, mám pocit, že mě čeká spousta úžasných věcí, a stále se klepu nedočkavostí. A miluju animáky! Ale někdy se cítím hodně dospělá a stoicky klidná. 

Kolikrát jste za poslední rok brečela smíchy?
10x
Smysl pro humor je v naší rodině velmi ceněná a pěstovaná vlastnost. 

Kolik hodin denně pracujete?
12
Když se nestarám o obchod, převážím děti na kroužky nebo vařím či uklízím. Každopádně to není udržitelný stav.

Kolik máte doma knih?
400…
Ale nevím přesně. S dětmi chodíme raději do knihkupectví než do cukrárny. Jsem staromilec, miluju vůni nové knihy, čtečka pro mě neexistuje. 

Kolik máte šperků? 
asi 7
Rodinné šperky, náhrdelník a prsten od Janji Prokić, náhrdelník, náramek a sadu zlatých krystalů od Zoryi a náramek od Kláry Šípkové. 

Na kolik míst nemůžete zapomenout?
3
Dům prarodičů se zámeckou zahradou, s žirafou vystříhanou ze živého plotu a s pávem, kterému dal děda jméno Pepík – nejkrásnější dětství. A také bechyňské náměstí, v létě tam večer přenádherně voní lípy. A Saint-Paul de Vence.