Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Na hranici života a smrti! Influencerka riskovala svůj život pro perfektní fotku na Instagram

Info ikona

Co jste schopni udělat pro dokonalou fotku? Nainstalovat si zkrášlující aplikaci? Absolvovat kurz photoshopu? Nebo se "blejsknout" před jedoucím vlakem?

Sociální síť Instagram už dávno není jenom album plné všedních momentek z našeho života. Ještě před několika lety stačilo vyfotit fotku, přejet ji Ludwig filtrem, napsat jednoduchý popisek a připojit dvacet hashtagů. Od vytvoření fotky k jejímu následnému sdílení vás dělilo zhruba 10 minut. Jenže už v té době fungovala jednoduchá rovnice – kdo se vytasil s krásnější fotkou, ten dostal více liků a v návaznosti na to měl i více sledovatelů. Toho si samozřejmě všimly i firmy, které rychle poznaly, že Instagram v sobě skrývá marketingový potenciál. Dnes už je standardem, že sledujeme influencery, kteří nad focením snímku a jeho následnou editací strávili i několik hodin. Z Instagramu se stala hotová věda a navíc i dobrý byznys.  

Dokonalé fotografie na svém Instagramu má i Patricia, cestovatelská blogerka, kterou sleduje přes 36 tisíc fanoušků. Právě ta před nedávnem sklidila kritiku za svou fotku před jedoucím vlakem.

Patricia
Zdroj: @ONEOCEANAWA

Snímek vznikl na ikonickém Maeklong Railway Market v Thajsku. Pro toto místo je příznačné, že vlak projíždí skrze rušný market. Obchodníci často mají své zboží rozložené i přes kolejiště, a tak musí ostražitě sledovat, kdy vlak pojede, aby své produkty stačili rychle sklidit. Patricia využila zajímavého prostředí a vycítila, že by její fotka mohla mít úspěch. Neohroženě se vydala do kolejiště, kde na pár vteřin zapózovala a opět se uchýlila do bezpečí.

Vzniklá fotka vyvolala velkou diskuzi. Jak už to bývá, jeden tábor Patricii pochválil za zajímavý nápad a působivou fotku, druhý tábor naopak zdůrazňoval, že focení bylo až příliš riskantní a nezodpovědné. Ještě předtím, než Patricia fotku smazala, odpověděla na jeden z kritických komentářů. „Zaprvé to není tak úplně nebezpečné a zadruhé nejsem první ani poslední člověk, který se vyfotil na nebezpečném místě,“ napsala blogerka. Svou odpověď uzavřela tím, že se rozhodně nepovažuje za osobu, která by riskovala jenom proto, aby si vyfotila pěknou fotografii.

Co si o této fotce myslíte vy? Je za hranicí, nebo je na každém z nás, aby odhadl závažnost situace při focení?

ČTĚTE TAKÉ: 14 trapných věcí, které jsme schopné udělat pro dobrou fotku na Instagram