Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Na londýnském fashion weeku se vůbec poprvé neobjeví žádné přírodní kožešiny

Jako první ze čtyř hlavních fashion weeků udělal fashion week v Londýně zásadní krok k etičtějším podmínkám v módním průmyslu.

Eliška Vrbová | 18. 09. 2018

Organizace British Fashion Council oznámila, že na fashion weeku v Londýně je od letošního září zakázáno prezentovat pravou kožešinu.

Toto opatření se týká všech návrhářů, kteří od pátku 14. září do úterý 18. září představují své modely na londýnských přehlídkových molech. British Fashion Council uvádí, že rozhodnutí uskutečnili na základě předem provedeného průzkumu. Zákaz používání kožešin bude platit i pro další ročníky londýnského fashion weeku.

"British Fashion Council podporuje nápaditost návrhářů a je otevřený jakémukoliv dialogu s módním průmyslem či médii, malými obchodníky, byznysmeny, vládou a celosvětovými značkami. Cílem je především podpořit návrháře, aby při výrobě a výběru materiálů volili etické postupy," stojí v prohlášení.

Londýnský fashion week se tak přidává k už celkem dlouhé řadě návrhářů, kteří se rozhodli kožešinu nepoužívat už vůbec. Jsou to například značky Burberry, Versace nebo Vivienne Westwood. My můžeme pouze doufat, že tito a další návrháři se místo kožešiny nerozhodnou používat syntetické materiály, ale poohlédnou se po etičtějších přírodních zdrojích.

A co se bude nosit, když ne kožešina?