Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Nadčasová kvalita! Představujeme vám limitovanou edici Braun

Info ikona
Braun

Když Max Braun v roce 1921 otevřel svůj první obchod se spotřebiči, možná ani netušil, že stojí u zrodu nadčasových produktů, které i o sto let později budou hrát prim ve většině domácností. Nechte se okouzlit limitovanou edicí, která navazuje na německé dědictví a dokazuje, že kvalitní design a funkčnost jsou klíčem k nesmrtelným produktům.

Karolína Peřinová | 26. 03. 2021

Od opravny ke špičce v oboru 

Za počátek značky Braun můžeme považovat rok 1921, kdy Max Braun otevřel dílnu na opravu výrobních dopravních pásů a svými opravami jim prodlužoval životnost. Na úspěchy tatínka navázali bratři Artur a Erwin Braunové, kteří se ve spolupráci s Ulmskou školou designu zaměřili na tradici trvanlivosti, spojili ji s lidským pohledem na věci a v roce 1951 dali vzniknout společnosti vytvářející design produktů zaměřený na uživatele. Na rozdíl od ozdobného designu, který byl typický v polovině minulého století, přinesli na trh produkty, které sloužily praktickým potřebám, zjednodušily každodenní život, a především dokázaly odolat nástrahám času. Myšlenku kvalitního designu v 70. letech dále rozvíjel šéf designu Braun Dieter Rams, a nutno dodat, že jeho přístup k designu je aktuální dodnes.  

Sto let kvality 

O všeobecné popularitě značky Braun hovoří také fakt, že společnost v letošním roce oslaví 100. výročí od založení. U příležitosti oslav se zákazníci mohou těšit z limitované edice předních produktů v oblasti péče o vzhled, domácích spotřebičů, hodinek či zvukových systémů. Kolekce ke 100. výročí byla navržena pro oblasti, na kterých v dnešním životě skutečně záleží. Produkty jsou vybaveny speciálními funkcemi, včetně stylového pouzdra, které umocní každodenní zážitky, především s ohledem na delší čas, který v současné době trávíme v domácnostech. 

Info ikona
Braun

Novinkou je, že všechny produkty z výroční kolekce mají pětiletou záruku, která potvrzuje závazek společnosti Braun navrhovat a vyrábět produkty tak, aby opravdu vydržely. „V rámci stého roku naší společnosti máme jedinečnou příležitost zahájit dialog o našich základních principech, na kterých značka Braun vyrostla. Braun věří, že dobrý design je užitečný, jednoduchý a přetrvá věky. Veřejná diskuze může určit směr, kterým se vydáme a který nás bude inspirovat po dalších 100 let. Společně s leadery ve svých oborech, kteří určují podobu současné kultury a designu, jsme vytvořili velice zajímavý koncept limitované edice a k 100. výročí nabízíme možnost rozšířené záruky,“ říká profesor Oliver Grabes, vedoucí osoba designu Braun. Pokud chcete pětiletou záruku, stačí, když produkt registrujete na stránkách výrobce. 

Čas na otevřenou diskuzi 

Ve svém stém roce Braun věří, že je správný čas zahájit veřejný dialog o dobrém designu i mimo komunitu odborníků, a to především inspirováním a zapojením další generace studentů a uživatelů. „Rok 2021 je bezpochyby jedinečnou příležitostí pro milovníky designu, zejména pro mladší generaci, která může své nápady prosadit při hledání dobrého designu pro lepší budoucnost. Braun je především značkou, která je zaměřena na uživatele, a proto chceme, aby se vyvíjela a uspěla mezi uživateli i v následujících letech,“ dodává Oliver Grabes. V průběhu letošního roku sdruží Braun vůdčí osobnosti ze světa designu, módy a kultury, aby se podělily o své názory na to, co dobrý design v dnešní době znamená a jak může pozitivně ovlivnit budoucí životní styl, vzdělávání a svět. Zásadní okamžiky v životě Braunu si můžete prohlédnout zde, a to kdykoliv během tohoto výročního roku. 

Info ikona
Braun

Co limitovaná kolekce nabízí? 

Pokud vás zaujala limitovaná edice s možností pětileté záruky, pak svou pozornost zaměřte na produkty, jako je Braun Silk-épil 5, Braun Silk-épil 9, Braun Silk-épil 9 Flex, Braun IPL Silk Expert Pro 5, Braun MGK 7, Braun MGK 5, Braun Series 9, Braun Series 7, Braun Series 5, Braun Series 3, Braun BT 7 a vybrané modely od licenčních partnerů Braun. Kolekci k 100. výročí lze zakoupit ve vybraných prodejnách a e-shopech, např. na alza.cz.