Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Nalaďte se na jaro s dubnovou Marianne

Je plná inspirativních rozhovorů, jarních módních trendů i svěžích receptů.

Anonymous | 19. 03. 2020

V novém čísle najdete pořádnou dávku skvělých rozhovorů. Který si přečtete jako první? Bude to ten s Janou Plodkovou, Miřenkou Čechovou, Benem Cristovaem, Carmen Mayerovou, Ester Geislerovou nebo Francescou Kolowrat-Krakowskou?

Od Radkina Honzáka se dozvíte, jak se vyhnout syndromu vyhoření a Martin Zikmund poradí, co dělat, když to ve vztahu neklape. Mimochodem, už jste slyšeli náš nový podcast, který má pod taktovkou právě psychoterapeut Martin Zikmund společně s šéfredaktorkou Monikou Mudranincovou? Jmenuje se 13 hříchů rodičovství a poslechnout si ho můžete na www.marianne.cz/podcasty, Spotify, Youtube i Apple Podcasts.

Velice inspirativní je i článek o českých vědkyních a jejich boji proti předsudkům. Proč jim mnohdy společnost hází klacky pod nohy? V novém čísle opět nechybí ani fejeton od spisovatele Roberta Fulghuma v originále, tak i v českém překladu. Tentokrát v něm spisovatel vypráví o řeckých Velikonocích na Krétě.

Módní redaktorka Eliška Vrbová připravila přehled trendů na nadcházející sezonu. Zaměřila se také na jeden konkrétní kousek oblečení, který se stal legendou. Kde se vzalkřiváky a díky kterým hereckým a rockovým hvězdám je máme v šatníku dodnes?

Kosmetická redaktorka Markéta Žižková vám představí skutečně nositelné trendy v kosmetice. Ne všechny looky, které vídáme na módních přehlídkách se totiž dají nosit jako každodenní make-up. Vzhledem k tomu, že se blíží plavková sezona, najdete v novém čísle praktické depilační desatero.

V gourmet rubrice tentokrát najdete zdravé recepty z kuchařky Jíme zdravě. Dobrou chuť!

Přejeme vám krásný duben!

PS.: Marianne si nyní můžete objednat až domu do schránky s POŠTOVNÝM ZDARMA! Nemusíte se tak obávat, že kvůli aktuální situaci o nové číslo přijdete! Objednávejte zde https://marianne.predplatsi.cz/nabidka.

Jana Plodková: Život chci prožít ne přežít

Za těch devět let jsme se s Filipem hezky sladili. Není třeba bojovat o to, kdo z nás dvou má větší ego. To jsme si vyjasnili hned na začátku.“ S Janou Plodkovou jsme nafotili módní editorial a u té příležitosti jsme jí i trochu vyzpovídali. Bavili jsme se nejen o módní trendech, ale také o vztazích, práci a její dovolené v Ekvádoru.

pl

Benův tanec s monstry

Naše dětství se sestrou bylo ve znamení samostatnosti, museli jsme se naučit o sebe postarat a dospěli jsme rychleji než jiné děti v našem věku.“ Zpěvák Ben Cristovao patří mezi nejvýraznější české influencery, v květnu bude reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song. Jeho život a zejména dětství ale rozhodně nebylo procházkou růžovým sadem. Právě o něm, o depresích i vztazích mluví v otevřeném rozhovoru pro Marianne.

ben

Enfant Terrible Miřenka

„Na nártech jsem makala jako blázen, neměla jsem je přírodou daný. Na škole se nám poměrně běžně ukazovalo, jak toho docílit. Nohy se strkaly pod piano. Tak jsme si na ně vzájemně sedaly, abychom si je zvětšovaly,“ vzpomíná Miřenka Čechová na tvrdý svět baletu v rozhovoru pro Marianne.

mir

Jít, či nejít aneb Co dělat, když to ve vztahu neklape

Jít, či nejít, toť otázka. Číhá někde venku někdo lepší? Stojí vám tohle ještě za to? Podobné otázky si v partnerském vztahu aspoň občas klade velká část z nás. Jak ale ukončit ono nekonečné nerozhodné trápení a učinit definitivní rozhodnutí o budoucnosti?

ps

Pod nadvládou hormonů

Ovlivňují naši chuť k jídlu, na sex i výkyvy nálad. A je toho daleko víc. Hormony nás ovládají doslova na každém kroku a ne vždy je máme plně pod kontrolou. Co se stane, když se hormony zblázní a dělají, co je napadne?

ho