Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Nalaďte se s vánočním speciálem Venkov & styl na nejkrásnější svátky roku!

Vychází nové číslo časopisu Venkov & styl! Tentokrát se můžete se těšit na vánoční speciál. Kromě zajímavých článků je plný užitečných tipů a rad, jak se na nejkrásnější svátky roku co nejlépe připravit.

Redakce Marianne | 23. 10. 2014

Můžete se například dočíst o historii a významu obřadu lití olova, vyšlápnout si na túru po Krušných horách nebo se naučit, jak zpracovávat vlnu starodávným způsobem – plstěním – a vlastnoručně si pak vyrobit třeba vánoční ozdoby na stromeček.

A nejen to! Pozveme vás na návštěvu do citlivě zrekonstruované staré školy, kterou její majitelé přeměnili na bydlení. Spolu s posledním představitelem zvonařského rodu Manoušků vás provedeme historií výroby i osudy zvonů, majestátních svědků plynoucího času. Osobně jsme se byli přesvědčit, jaké adventní zvyky se dodnes drží na Valašsku, a spolu s námi také zjistíte, odkud k nám doputoval kapr, který nebýval vždy naší tradiční štědrovečerní pochoutkou. Dále se dozvíte neznámé detaily ze života autora nejznámější české vánoční mše Hej, mistře Jakuba Jana Ryby i to, kam si ji v předvánočním čase můžete přijít poslechnout. V našem vánočním speciálu najdete taky mnoho pozvánek na vánoční akce pro celou rodinu.

Buďte tvořiví! Vyrobte si podle našeho návodu adventní věnec nebo připravte podle receptů chutné dárky​ pro své přátele a nejbližší. A jestli se vám z té přemíry činností točí hlava, jděte se projít do lesa a občas zvedněte hlavu ke korunám stromů. Kochat se tu můžete nejen krásou zimní přírody, ale můžete si nasbírat i šišky, které jsou jak krásnou dekorací, tak vtipným základem ptačích krmítek.