Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Naordinujte si s partnerem domácí rande

Info ikona
Rande

Lepší než večeře v luxusní restauraci!

Romantické večeře, návštěva divadla či prodloužený víkend v zahraničí. To jsou věci, na které jsme si v posledních dnech museli, chtě nechtě, nechat zajít chuť. I když to vypadalo, že rodinné večery u televize nám společenské aktivity vynahradí, po čase se ukázalo, že vedou leda tak k nudě a stereotypu. Pokud cítíte, že vašemu vztahu chybí obyčejné rande, pak nezoufejte. I v domácích podmínkách lze zabojovat a vytvořit pro svého partnera nezapomenutelný večer, během kterého budete dělat něco jiného, než sledovat Netflix

Společné vaření

Když se řekne rande, většina z nás si vybaví večeři v dobrém podniku. Když se řekne večeře v karanténě, pak si zase vybavíme oschlý chléb nebo vajíčka na tisíc způsobů. Co ale spojit tyto dvě věci a vykouzlit perfektní jídlo ve vlastní kuchyni? A aby k tomu váš partner nepřišel jako slepý k houslím, můžete ho zapojit do vařícího procesu. Uvidíte, že u společného vaření přijdete na jiné myšlenky i jiná témata konverzace. Ideální volbou je třeba příprava domácího sushi nebo jarních závitků

Mohlo by se vám líbit

Tak trošku jiné karty

Ne, opravdu po vás nechceme, abyste mastili karty. Tyto speciální karty jsou totiž určené k něčemu úplně jinému. V západních zemích se totiž roztrhl pytel s kartami, které dokážou pozvednout či utužit vztah. Jejich použití je naprosto jednoduché. V e-shopu si vyberete karty, které jsou zaměřené na určitou oblast. Někdo sáhne po kartách, které prohloubí vztah, jiný zase po tzv. „pillow cards“ (polštářových kartách), které se zaměřují na intimní oblast vztahu. Následně si pár, třeba při skleničce dobrého vína, otevře balíček karet a odpovídá na (ne)jednoduché otázky natištěné na jednotlivých kartách. 

Zdá se vám to jako hračka? Možná vás překvapí, že odpovídání na předem neznámé otázky může být opravdová fuška. Otázky „Cítíte se být partnerem kontrolováni?“, „Co byste dělali, kdybyste vyhráli několik milionů korun?“ střídají dotazy typu „Co si přejete změnit ve svém sexuálním životě?“. Pokud oba dva budete odpovídat upřímně a od srdce, pak společně otevřete zajímavá témata i palčivé body. To všechno může vést k prohloubení vztahu i většímu porozumění.

Dejte šanci skládání puzzle

Možná jste ho naposledy skládali před dvaceti lety, možná si "pětistovku" dopřáváte každý týden. Ať už je váš vztah ke skládání puzzle jakýkoliv, vyzkoušejte tuhle zábavu společně s partnerem. Možná vás překvapí, jak společné skládání bude snadné, nebo naopak náročné. A pokud si myslíte, že je puzzle nuda, pak zkuste složit pětitisícovku.

Puzzle
Zdroj: GETTY

Předčítejte si

Knížky se v posledních týdnech staly součástí našich všedních dnů. Jejich jedinou "nevýhodou" je, že nás naprosto odstřihnou od světa, a my následně nemáme pojetí o čase ani prostoru. Co se tentokrát do tohoto knižního časoprostoru vydat i s partnerem? Vyberte vaši oblíbenou knížku a nahlas si předčítejte. Můžete se střídat po několika stránkách, nebo třeba po dnech. Vyzkoušejte to, nebudete litovat!