Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Naše vysněná ložnice

Strohá podkrovní ložnice se s nábytkem na míru změnila v útulnou oázu, kde se teď majitelům budou zdát samé hezké sny.

Redakce Marianne | 8. 07. 2013

Interiérová designérka Lenka Hlaváčová:

Pokoj ožil optimistickými barvami a získal osobitý styl."

Rychlý průvodce

V ČEM BYL PROBLÉM

Místnost byla kvůli časovému vytížení majitelů dlouho nezařízená. Chyběl úložný prostor na oblečení, klidový čtecí kout a textilie, které by pokoj pocitově zateplily. Ložnice kromě stropního svítidla zcela postrádala další přídavná světla jako lampičky u postele, případně stojací lampu, která by vytvářela intimní světlo.

NAŠE ŘEŠENÍ

Do ložnice jsme nechali na zakázku vyrobit dvě velké komody z dubového masivu a dřevěnou postel. V rohu místnosti jsme vytvořili čtecí zónu s křeslem a designovou oranžovou lampou, která prostor barevně oživuje. Na dubovou podlahu jsme položili koberec a do prostoru umístili pohodlné sedáky. Útulnou atmosféru jsme podpořili květinami, černobílými fotografiemi a dalšími drobnými doplňky.



loznice1

BAREVNÁ PALETA

Místnosti dominuje bílá výmalba a barva dubového dřeva. Tyto odstíny oživila oranžová lampa a kombinace šedých, modrých a béžových doplňků.

NÁKUPNÍ KOŠÍK

PROMĚNA

Nábytek na míru 83 864 Kč
Nábytek 38 995 Kč
Koberec 6990 Kč

Celkem 129 849 Kč

DEKORACE
Celkem 67 073 Kč

PROMĚNA + DEKORACE
196 922 Kč


Manželé Jitka a Martin Chomovi ještě před čtyřmi lety žili v bytě na jednom z pražských sídlišť. Vzhledem k tomu, že byl dům bez výtahu a paní Jitka začala mít zdravotní problémy, rozhodli se, že si kousek za Prahou postaví rodinný dům. Vzhledem k tomu, že jsou oba velmi pracovně vytížení, nechali si od naší designérky Zuzany Bernasovské poradit s vybavením a uspořádáním ložnice, kterou bylo ze všech místností třeba zařídit nejrychleji. Požadavkem manželů Chomových byl nábytek z masivního dřeva. „Nejprve jsme do ložnice chtěli skříň, ale záhy jsme si uvědomili, že by byla pro tento podkrovní prostor příliš mohutná. Zuzana přišla s nápadem nechat na míru vyrobit dvě komody z dubového dřeva a to se nám zdálo být nejlepší variantou. Také se nám líbí jejich čistý design. Už se těším, až si do nich nastěhuju ložní prádlo,“ pochvaluje si paní Jitka. Dalším požadavkem manželů byla postel – také z dubového dřeva. Obojí příjemně ladí s dubovou podlahou a trámy. Aby ložnice kvůli přemíře dřevěných prvků nepůsobila příliš unaveným dojmem, Zuzana ji oživila barevným kobercem, oranžovou lampou a květinami. Nad komodu pověsila fotografie s detailem květu, které masiv zjemnily. Paní Jitka měla největší radost ze čtecího koutku. Tvoří ho lampa, odkládací stolek na kávu a pohodlné křeslo v šedé neutrální barvě. „Křeslo jsme dovezli z Ikea. Je to replika modelu z roku 1958. Posezení v něm je zážitek. Skoro máte pocit, že vás objímá,“ říká designérka Zuzana.


Řekla o proměně

Designérka Lenka Hlaváčová:

„U této proměny jsem se snažila co nejvíce vyhovět lidem, kteří nemají příliš v lásce extravaganci a spíše upřednostňují přírodní materiály a jednoduchost. Zároveň také raději investují do dražších klasických kousků než do trendy věcí, jejichž životnost je jen několik málo let. Díky tomu se podkrovní ložnice manželů Chomových proměnila v osobité místo, kde se nejen dobře spí, ale i relaxuje.““

Kde jsme nakupovali

Dřevěné komody a postel jsme nechali na míru vyrobit u při našich proměnách už osvědčeného truhláře Petra Šefčíka (Magic Original). Textilie jsme pořídili v AlmiDécor a Ikea, květiny a květináče u Mario Wild Flovers, křeslo a koberce v Ikea, kulaté sedáky a stolek u postele ve Stockist. Svítidla pocházejí z Rendl Light Studia.


Naše vysněná ložnice