Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Navštivte Fashion Truck, první pojízdný butik u nás

Už znáte první butik, který jezdí po republice na čtyřech kolech? Takzvaný Fashion Truck k nám přivezla Heather Horton, jíž do Česka přivedla jak láska k muži, tak k módě.

Eliška Vrbová | 8. 08. 2016

Butiků s nezávislou módou podporujících lokální tvorbu, fair trade a udržitelnost stále přibývá nejen v Praze, ale i po celé republice. Ať už jsou to secondhandy, vintage obchody, butiky s vlastnoručně ušitou módou nebo unikátními designérskými kousky, všichni majitelé těchto obchodů se snaží o jediné – vymýtit z ulic uniformitu a konzumní rychlou módu, kterou nám stále se rozšiřující módní řetězce diktují.

Jedním z takových bojovníků za neřetězcovou módu je i Heather Horton, která se za svým přítelem do České republiky přistěhovala teprve nedávno. Původem je z Kapského města na jihu Afriky, ale nyní se snaží v Praze i ostatních koutech naší země rozšířit povědomí o svém projektu Fashion Truck – pojízdném butiku vytvořeném v původně hasičském autě ze Švýcarska. Inspirovala se v americkém Miami, kde při své poslední návštěvě viděla ulici lemovanou právě takovými pojízdnými obchody s oblečením.

ČTĚTE TAKÉ: 13 pravidel pro nakupování ve vintage obchodech a secondhandech

Dnes už bychom těžko poznali, že Fashion Truck bylo dříve skutečně hasičské auto. Teď má totiž dřevěnou podlahu, je hezky vytapetovaný, jsou v něm bílé závěsy, a dokonce i zkušební kabinky. Oblečení zde visí na vkusných bílých ramínkách a štendrech a interiér doplňují květiny zavěšené ze střechy auta. Zkrátka opravdový butik, jen pojízdný. Jakmile do něj zadními dveřmi vkročíte, je málo pravděpodobné, že odejdete s prázdnou. Ceny se zde pohybují od 500 korun do tisícovky, což je na takové kousky rozhodně dobrá cena.

My takovým projektům zkrátka fandíme! A kde můžete Heather a její Fashion Truck v nejbližších dnech potkat? Ukáže se 18. a 19. srpna na Plzeň Fashion Days nebo 27. srpna na Blešáku v pražském Café Neustadt. Pokud tam ale nebudete mít zrovna cestu, můžete si něco z tohoto ex-hasičského auta zakoupit i online na thefashiontruckprague.com. Jen to pochopitelně bez auta nebude takový zážitek.

 

Navštivte Fashion Truck, první pojízdný butik u nás