Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Nebaví vás sport, a přesto chcete být fit? Vyzkoušejte tyto způsoby

Info ikona

Někdo se narodil jako atlet, jiný protrpěl hodiny tělesné výchovy. Pokud nepatříte k nadšeným sportovcům, pak nám jistě dáte za pravdu, že není jednoduché najít aktivitu, která by člověka bavila a zároveň udržela v dobré kondici.

Při běhu cítíte píchání v boku, jóga vám připadá pomalá a na kole si dojedete maximálně pro rohlíky? Pokud se v tomto popisu poznáváte, pak nezoufejte! Rozhodně nejste jediní, kteří musí žít s nálepkou "nesportovec"! Obzvláště v dnešní době není snadné přiznat, že sport není váš šálek kávy. Bohužel nechuť ke sportu s sebou nese jeden nepříjemný dopad – zdravotní problémy. Bolesti zad a kloubů či nadváha jsou častými ukazateli toho, že byste měli fyzickou aktivitu zakomponovat do svého života. Naštěstí existuje několik způsobů, díky kterým se vám to povede!

Protančete se životem

Ať už se rozhodnete pro latinskoamerické tance, nebo dáte přednost společenským, rozhodně vás překvapí, jak jsou taneční lekce podobné kardiu. Během tancování se krásně zapotíte, ale zároveň nebudete mít pocit, že dřete na krev. Tancování je navíc zábavné a lze ho provozovat i v páru. Popadněte svého partnera, nasaďte si taneční obuv a alou na parket! Garantujeme vám, že za půl roku z vás budou hvězdy tanečního parketu.

Tanec

Cesta za lepším tělem

Nejpřirozenějším způsobem pohybu je chůze! Bohužel v současné době ji upozaďujeme a nahrazujeme jízdou autem či dopravními prostředky. Pokud nemáte na pohyb čas, najděte si alespoň čas na obyčejnou chůzi. Vystupte o pár zastávek dříve, dopřejte si dlouhou víkendovou procházku nebo přinejmenším vyměňte jízdu výtahem za chůzi po schodech. Příjemným benefitem je navíc fakt, že chůze má pozitivní vliv na naši psychiku.

Fitko, ve kterém se budete cítit dobře

Chtěli byste chodit do fitka, ale klasická fitness centra vás děsí? Pak jistě oceníte koncept fitness centra John Reed, které před nedávnem oslavilo své druhé narozeniny. John Reed je unikátní nejen svým příjemným, a nutno podotknout nevšedním, interiérem, ale také rozsáhlou nabídkou fitness lekcí. Kromě klasických strojů na vás čekají sály, ve kterých jsou buď živé, nebo přehrávané lekce. Navíc vám ke cvičení zahraje live DJs. No není to sen?

John Reed
Zdroj: John Reed 

Pořiďte si miláčka

Psí kamarád může jednoho pěkně zaměstnat, obzvláště pokud se jedná o štěně. Věřte, nebo ne, s pejskem se kila shazují stejně rychle jako s malým miminkem. Dvě procházky denně, odpolední dovádění a večerní pomazlení jsou ideálním lékem pro všechny, kteří chtějí být v kondici a zároveň touží po zvířecí lásce.

Práce, u které se zapotíte

Sklidit úrodu, shrabat listí, posbírat ořechy,…podzimní zahrádka vyžaduje notnou dávku energie, a jinak tomu není ani na jaře nebo v létě. Ten, kdo má zahradu, jistě ví, že občas je to pěkná makačka, která však nese své ovoce, a to doslova. Pokud ale žijete v bytě nebo malém baráčku, pak by zahrádka mohla být ideálním způsobem, jak se zabavit a zároveň zapotit. Pronajměte si zahrádku, nabídněte pomoc svým známým nebo zkuste kontaktovat komunitní zahrádky, ve kterých je každý pracovitý člověk vítán.

Zahrada

Hledejte nové druhy cvičení

Věděli jste, že existuje cvičení, během kterého visíte na gumě? Napadlo by vás někdy, že si v České republice můžete zasurfovat? Dnešní doba nabízí neomezené množství aktivit, které člověk může dělat. Pokud jenom trošku budete chtít, určitě naleznete druh aktivity, u které si nejen pořádně zacvičíte, ale třeba se i pobavíte. Mějte oči na stopkách a buďte otevření novým sportovním výzvám.

Sportujete rádi? Na jakou aktivitu nedáte dopustit?

ČTĚTE TAKÉ: 6 lehkých cvičení, která zvládnete do devíti minut