Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Nehty jako mandle

Už ve 40. letech byly poznávacím znamením herečky Rity Hayworth, dnes se vracejí ve velkém. Nosí je Lady Gaga i JLo.

Markéta Vörös | 19. 04. 2019

Nehty do mandlového tvaru, prosím,“ slyší denně nehtové specialistky po celém světě z úst svých klientek. Kdo s tímto trendem přišel? Zmíněná hollywoodská star Rita Hayworth nebyla první, zprávy o tzv. almond nails (tehdy se jim samozřejmě říkalo jinak) pocházejí už z dob dynastie Ming, která vládla v Číně od roku 1368. Důstojné aristokratky si tam dlouhými nehty potvrzovaly svůj společenský status, jejich ruce poukazovaly na fakt, že nemusejí pracovat. Tehdejší podoba mandlových nehtů se od té dnešní poněkud lišila, ženy si nehty barvily pomocí bílků a směsi zeleniny. A dokonce si nechávaly na míru vyrábět dlouhé nasazovací prsty z ušlechtilého kovu.

jsdjasfja

Akryl zpět na scéně

Mandlové nehty hodně podobné těm současným se začaly nosit přibližně ve 40. letech, typicky doplněné o sexy rudý lak. Ženy si tenkrát mohly barvu laku dokonale sladit s autem, nehty se totiž lakovaly totožnými barvami jako karoserie. Až o pár let později přišla slavná značka Revlon s první kolekci laků na nehty používající pigment namísto barviv. 

Jak vysněného mandlového tvaru docílit? Existují dvě možnosti, buď máte krásně podlouhlá lůžka a pevné nehty, nebo tak šťastná nejste a zvolíte zpevnění akrylem. Ano, dámy, slyšíte dobře. Akrylové nehty se vracejí ve velkém! A já nostalgicky vzpomínám na své roky na gymplu, kdy jsem umělými nehty doslova žila. Nejsem si jistá, že bych do akrylu chtěla jít znova, nehty jsem po něm měla příšerně zničené a trvalo několik měsíců, než jsem je dostala do původního stavu. Jste na tom podobně? Ke kvalitním nehtům vám pomohou doplňky stravy, které je zpevní zevnitř, a speciální péče fungující navenek. Mně osobně se osvědčila Miracle Cure od Sally Hansen, je to doslova zázrak. A jaké barvy jsou v kombinaci s mandlovým tvarem in? My v redakci jsme se zamilovaly do kobaltově modré na přehlídce Giorgio Armani, nadchla nás i pudrově růžová u Marca de Vincenza. Velmi smyslná je také vínová v podání Lady Gaga – jejímu platinovému účesu dodá hollywoodský glam 40. let, nemyslíte?

Související články

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte

Krása

<span>Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci</span>

Toužíte po delších vlasech? Máme pro vás seznam vitamínů, které vám s jejich růstem mohou pomoci

Krása

<span>Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám</span>

Zapomeňte na žiletku: Hedvábně hladkou pokožku můžete mít i díky efektivnějším metodám

Krása

<span>Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný</span>

Líčení podle Francouzek: Naučte se jednoduchá pravidla, díky kterým bude váš make-up neodolatelný