Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Nejlepší tipy pro dokonalé řasy

Řasy jsou pro oči to, co je rám pro zdrcadlo. Když nejsou výrazné, tak ani oko nevypadá tak dobře. Ať vás přítoda nadělila jakýmikoliv, víme, jak udělat, aby vypadaly dokonale.

Soňa Kotulková | 26. 01. 2017

 

Správné odličování
Pokud chcete, aby byly řasy v kondici, husté a nepadaly, je důležité jejich jemné a šetrné odličování. Taková je např. micelární voda, která zvládne i voděodolnou řasenku. Vynikající na to jsou také dvousložkové odličovače, které řasy a oční okolí zároveň i vyživí. Vatovým tampónkem oko nikdy nedřete, ale stahujte líčidlo vždy směrem dolů, po směru růstu řas.


Příprava
Trikem mnohých vizážistů je jednoduchý nástroj - kleštičky na řasy. Nikdy s nima nepracujte na již nalíčených řasách, to je ničí a budou se pak lámat. Vždy je používejte před líčením řasenkou - řasy v nich jednou nebo dvakrát stačte. Skvělé kleštičky zakoupíte např. v Sephoře nebo u značky Tweezerman v Profimedu.

 

Výběr řasenky
Nejprve si uvědomte, co vaše řasy trápí. Jsou řídké, krátké nebo nevýrazné? Podle toho volte řasenky zhušťující,  objemové, prodlužující, nebo zvýrazňující. Existuj však i takové, které mají všechny účinky v sobě. Voděodolnou řasenku doporučuje spíše sportovkyním nebo na léto. Popřípadě zkuste speciální emulze, které můžete aplikovat na řasy a udělají vaši běžnou řasenku také odolnou proti vodě. Nabízí je např značka Clarins.


Jakou barvu?
Černá je klasika a sluší každé ženě. Na denní nošení a velmi jemně vypadají hnědé odstíny, ale nebojte se ani temně modré nebo tmavě zelené. Opatrná buďte s vínovými a fialovými odstíny, oči pak působí smutně a unaveně.


Aplikace
Aby se "obalila" každá řasa a přitom nebyly slepené, používejte speciální aplikační techniku - tahy kartáčku veďte ve zvaru písmene "Z" - cik - cak. Můžete tak použít i více vrstev. Krásně vypadá, pokud řasy budou vice nalíčené u vnějších koutků - oko se tak opticky protáhne a vy tak získáte svůdný pohled.