Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Největší chyby, kterých se dopouštíme v partnerské komunikaci

Info ikona
kopienavrhumkuvodniweb6.png

Většinu vztahů dříve nebo později provázejí hádky, tichá domácnost, podvádění, rozvody, nepochopení, odcizení a samota. Co děláme špatně? A co můžeme změnit, dřív než bude pozdě?

Anonymous | 6. 02. 2020

Autorka: Lucie Novotná

Partnerské vztahy. Je až s podivem, jak málo lidí si s nimi ví rady. Můžeme mít vůbec v dnešní zrychlené době plné lákadel šťastný a fungující vztah? Podívejme se na to, jakých chyb se nejčastěji dopouštějí ženy a jakých muži. A hlavně, nezapomeňte dát pravý sloupec přečíst svému partnerovi.

Nejčastější omyly žen:

» Snaží se partnera převychovat. Jednou jsem slyšela krásnou větu: „Rozmazlujte svého manžela a vychovávejte své děti.“ Většina žen to bohužel dělá přesně naopak, což se nakonec vymstí na obou stranách. Smiřte se s tím, že výchovu vašeho partnera měla na starosti jeho maminka a určitě dělala, co mohla. Neříkejte mu stále dokola, co má dělat. Pokud si s něčím nebude umět poradit sám, o radu si řekne.

» Naznačují. Mluvte se svým partnerem přímo, ne v náznacích. Pokud mu na rovinu řeknete, co chcete, máte mnohem větší šanci, že to taky dostanete. Jestliže vás ve vztahu něco trápí, zkrátka mu to řekněte. Nepoužívejte výčitky, slovně neútočte, nezvyšujte hlas a nezobecňujte věty do frází typu: „Ty vždycky… Ty nikdy… Ty jsi zase…“. A rozhodně v sobě nic nedržte. Jinak se ve vás bude hromadit zloba, která jednoho dne bouchne. Následky bývají katastrofální.

» Nedůvěřují partnerovi. Hádáte se kvůli banalitám, třeba když muž sedí za volantem? Mluvíte mu do řízení a strachy zadržujete dech při každém prudším průjezdu zatáčkou? Zkuste v podobný okamžik sama sobě opakovat: „Věřím tomu, že mě dovezeš v pořádku do cíle. Ostatně tak jako vždy, nemám důvod ti nevěřit.“ Vypadá to jako drobnost, ale víte, jak si podobnou nedůvěru vykládá partner? Když mi žena nevěří ani v tom, že...

...CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V ÚNOROVÉ MARIANNE

titulka