Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nejvlivnější světoví influenceři míří do Prahy

V pondělí 27. května začíná mimořádná třídenní událost - Global Social Awards 2019, ocenění pro nejvýznamnější světové influencery. Mezi nimi je např. i šestnáctiletá klimatická aktivistka Greta Thunberg, o které jsme vám psali nedávno.

Karolína Peřinová | 23. 05. 2019

Mezi nominovanými je pětatřicet inspirativních youtuberů, blogerů, vlogerů, hvězd Instagramu a Twitteru, kteří se budou ucházet o ocenění Global Social Awards. Akce vyvrcholí gala večerem ve středu 29. 5. ve Foru Karlín. Celým vyhlášením hosty provede jedinečná Karolína Kurková.

Finalisté Global Social Awards pocházejí z celkem devatenácti zemí ze všech kontinentů. Nechybí představitelé USA, Indie, Číny, ale také Peru nebo Indonésie. Jejich osobní příběhy sledují miliony fanoušků, ať už jsou to hudebníci, sportovci nebo aktivisté. 

Toto jsou finalisté, kteří svými profily zaujali nás:

Paola Antonini (paola_antonini; 2,6 milionů fanoušků) je půvabná brazilská modelka, která přišla před několika lety při vážné nehodě o nohu. Přesto si naplno užívá život. Pravidelně surfuje, plave a svůj handicap rozhodně neskrývá. Svým pozitivním přístupem inspiruje miliony fanoušků a mění společenské předsudky o životě handicapovaných.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Madeline Stuart (madelinesmodelling_, 211 tisíc fanoušků) je první modelka na světě s downovým syndromem. Pro tuto kariéru se rozhodla v roce 2014, když viděla módní přehlídku v autralském Brisbane. O rok později získala svůj první kontrakt s fitness značkou Manifesta a značkou kabelek everMaya.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Greta Thunberg (gretathunberg, 1,6 milionů fanoušků) je švédská školačka, která ve svých patnácti letech začala protestovat za okamžitou akci proti globálnímu oteplování před Švédským parlamentem. Zaujala tím celý svět a nastartovala hnutí školních stávek pro klima. Greta za své aktivity obdržela různé ceny a vyznamenání a byla Norským parlamentem nominována na Nobelovu cenu za mír.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Peace Hyde (peac_hy, 567 tiíc. fanoušků) je britsko-ghanská televizní osobnost, aktivistka, podnikatelka a zakladatelka neziskové organizace Aim Higher Africa, která usiluje o zlepšování vzdělávání pomocí telekomunikačních technologií. V roce 2017 byla jmenována šéfkou digitálních médií a partnerství Forbes Africa. Vedle toho je leaderem v Obama Foundation Africa. Narodila se v Londýně, ale v roce 2015 se přestěhovala do Ghany. Živila jako dětský psycholog, ale nakonec ji přitáhlo učitelství fyziky, chemie a biologie.

Českou republiku bude reprezentovat mladá influencerka Anna Šulcová, kterou na Instagramu sleduje přes 576 tisíc fanoušků.

Gratuluji všem historicky prvním finalistům Global Social Awards. Každý z nich je jedinečný, za každým se skrývá zajímavý příběh. Jsem ráda, že máme šanci se takto globálně inspirovat, sdílet pozitivní vliv a jednou za rok oslavit social svět a ukázat, co nás inspiruje a baví napříč národy a zeměmi,“ řekla zakladatelka Social Awards Michaela Derynková.

Součástí Global Social Awards 2019 je osobní setkání s influencery na Pre-Party Meet&Greet a konference o fenoménu influencerů GLOSA Talks. Akce vyvrcholí Gala večerem ve středu 29. května ve Foru Karlín. 

Co jsou Global Social Awards?

Global Social Awards jsou vyvrcholením Social Awards, které ukazují celosvětové trendy, hledají rostoucí hvězdy a oceňují populární influencery ze světa sociálních médií. Global Social Awards poukazují na zajímavé příběhy ze sociálních sítí, které oslovují fanoušky v různých zemích světa. Hlavní myšlenku skvěle vystihuje hashtag #ThinkSocial, který má poukázat na společenský přesah ocenění, povzbuzovat zájem o sociální témata a šířit pozitivní hodnoty a podporu. 

ČTĚTE TAKÉ: Greta Thunbergová: Kdo je tato odvážná dívka?

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost