Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Nejvyhledávanější recepty tohoto roku? Zabodovala nevšední káva i klasický chléb

Info ikona
Kuchařka

Někdo sáhne po rodinné kuchařce, jiný otevře internet a nové recepty vyhledá. Pokud patříte do druhé skupiny lidí, pak vás pravděpodobně zajímá, jaké recepty se tento rok těšily internetové popularitě.

Poslední měsíc letošního roku se nese ve znamení statistik a žebříčků. V tomto ohledu nezůstal pozadu ani vyhledávač Google, který před několika dny zveřejnil nejvyhledávanější pojmy roku 2020. A protože lidé v tomto roce googlili jako o závod, roztřídil Google vyhledávané pojmy hned do několika přehledných kategorií jako nejvyhledávanější herci, sportovci, koncerty, hry, filmy, lidé nebo právě recepty.

Káva, která oslnila Instagram

Espresso, cappuccino, caffè latte nebo dýňové latte? Pokud jste si mysleli, že do kávové terminologie už žádný pojem nemůže přibýt, pak jste se šeredně mýlili. Během letošního jara se na výsluní dostala nová receptura, která nejprve oslinila uživatele Instagramu, a následně si získala srdce i všech offline milovníků kávu. Seznamte se s dalgona coffee, které celosvětově vyhledávalo nejvíce lidí. Není divu, vždyť k jeho přípravě nepotřebuje drahé kávovary ani mlýnky na zrnkovou kávu. Bez problému totiž dalgona coffee vytvoříte z rozpustné kávy, cukru, vody a mléka. A výsledek? Osvěžující nápoj, který chceme pít každé léto.

Mohlo by se vám líbit

Chléb mnoha podob

Kdo v letošním roce neupekl domácí chléb, ten jakoby neexistoval. Ať už se vaším domovem linula vůně domácího chleba, nebo jste byli neúspěšní při lovu na kvásek, jedno je jasné. Chleba k letošnímu koronavirovému roku neodmyslitelně patří, což dokazuje také statistika nejvyhledávanějších receptů. Třetí místo žebříčku obsadil recept na kváskový chléb, který patří k pekařským evergreenům. Zahanbit se ale nenechal ani tzv. beer bread (pivní chléb), jehož chuť zbožňují například Britové. V žebříčku zabodovala i sladká verze, a to banánový chléb. Ten je ideální pro všechny, kteří od Mikuláše dostali trs banánů, se kterými si nevědí rady. Desítku světově nejvyhledávanějších receptů uzavírá blízkovýchodní pita chléb a indický naan. Pokud zůstaneme u pečiva, pak mnoho lidí vyhledávalo také recept na francouzské sladké pečivo - briošku, která je chuťově velmi podobná našemu mazanci.

Info ikona
Chléb

Klasická i netradiční pizza

Nepopulární bramborová medaile letos poputuje k receptu na italskou pizzu, která v žebříčku skončila na čtvrtém místě. Na druhou stranu je dobré vědět, že hned o příčku níže se umístil recept na lahmacun. Že jste o tomto pokrmu ještě neslyšeli? Pak to rychle napravte! Lahmacun je výborná turecká pizza, které dominuje mleté maso, zelenina a bylinky. Výhodou této pizzy je také fakt, že je chutná nejen v teplé verzi, ale bez problému ji můžete jíst i zastudena. Pokud tedy patříte k milovníkům pizzy a máte chuť vyzkoušet něco netradičního, pak je recept na lahmacun přímo pro vás.

Mohlo by se vám líbit