Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Nestyďte se za šediny! Španělská královna dokazuje, že šedé vlasy jsou přednost

Info ikona
Letizie

Bojovat se šedinami v době koronavirové pandemie není jednoduché. Kadeřnické salony jsou zavřené, a tak nám nezbývá nic jiného, než sáhnout po domácím barevní vlasů. Španělská královna Letizia však zvolila odlišnou strategii. Nechala své šediny na odiv a sklízí poklony nejen od rodiny, ale od celé španělské veřejnosti.

Některé ženy se šedými pramínky vlasů urputně bojují, jiné šediny přijmou jako nedílnou součást koloběhu života. Do druhého tábora žen bezesporu patří také španělská královna Letizie, kterou už v loňském roce paparazzi vyfotili se šedivými pramínky vlasů. Pokud jste si mysleli, že Letize pouze nestihla „skočit“ ke kadeřníkovi, pak jste byli na omylu. Na posledních snímcích z února 2021 je vidět, že španělská královna se šedinami doopravdy nebojuje a naopak nechává vlasům přirozenost a svobodu.

Mohlo by se vám líbit

Šedinová revoluce

Osmačtyřicetiletá Letizie vysílá do světa jasnou zprávu o tom, že bychom se za své šediny v žádném případě neměly stydět. Nutno dodat, že jde o velmi osvěžující postoj, neboť stárnutí žen je ve společnosti stále tabuizováno. Možná jste si sama všimla, že jenom ve výjimečných případech narazíte na ženu s šedinami v televizním spotu nebo reklamě. Přitom není nic přirozenějšího, než vidět vytrácející se melanin z vlasů a střetávat se s faktem, že všechny ženy stárnou.

Mimochodem španělská královna není jedinou známou osobností, která dává přednost přirozenosti před barvenými vlasy. V minulosti se s šedivými vlasy vyfotila třeba herečka Salma Hayek, která ke své fotografii na Instagramu napsala: „Šedé vlasy jsou moudrost.“ Za šediny se nestydí ani herečka a businesswomanka Gwyneth Paltrow. „Samozřejmě, že mám vrásky a šedé vlasy. Ale já je doopravdy miluji. To jsem já,“ řekla v rozhovoru pro časopis People. K ženám, které z šedivých vlasů dokázaly udělat přednost se řadí také oscarová herečka Helen Mirren.„Myslím si, že ženy jsou vyděšené z šedin kvůli tomu, že je to ihned zařadí do jiné věkové kategorie. Proč to ale nepřijmout, nesžít se s tím a neuvítat to? Udělejte z toho pozitivní věc namísto negativní,“ nechala se slyšet herečka.

Info ikona
Letizia

Vstříc šedinám

Ať už jste na svých vlasech zaznamenala první šediny, nebo s šedými vlasy už několik let bojujete, možná není od věci změnit přístup. Šedé vlasy doopravdy můžou vypadat skvěle, ba přímo noblesně. Pomocnou ruku vám v tomto ohledu podají vhodné přípravky, které vám jistě doporučí vaše kadeřnice. Obecně platí, že jsou šedé vlasy sušší, a tudíž volají po regenerační masce. Stejně tak byste neměla podceňovat ani pravidelné stříhání, které vlasům dodá šťávu. V neposlední řadě můžete šedé vlasy povznést na vyšší úroveň díky zajímavému střihu. A především nezapomínejte na to, že stáří k životu patří a rozhodně bychom se neměly stydět za něco tak přirozeného, jako jsou právě šedé vlasy. Jak říká Salma Hayek – šedé vlasy jsou moudrost.

Mohlo by se vám líbit