Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Nevíte co na sebe? Vytvořte si svou módní uniformu stejně jako Karl Lagerfeld, Anna Wintour nebo Giorgio Armani

Info ikona
Anna Wintour Karl Lagerfeld

Také ráno trávíte příliš mnoho času přemýšlením, co si vezmete na sebe? Unavuje vás to? Vytvořte si svou módní uniformu, tak jako to udělalo několik módních návrhářů a návrhářek.

Karolína Peřinová | 19. 04. 2021

Všimli jste si někdy, že mnoho známých osobností, a to včetně módních designerů, chodí stále ve stejných outfitech? Kdekdo by si myslel, že když je móda živí, budou oblečeni podle posledních trendů. Opak je ale pravdou. Ať už je to Vera Wang, Tom Ford nebo to byl Karl Lagerfeldvšichni si vytvořili svůj ikonický look, díky kterému je každý pozná. Jaké jsou důvody, které je každé ráno vedou obléknout si to stejné?

Praktičnost vs. image

Přinejmenším je to praktické. Nemusíte vymýšlet pořád nové a nové kombinace oblečení, prostě si vezmete to, co každý den. Neznamená to, že celý týden chodíte v jednom a tom samém tričku a džínách. Zakladatel Facebooku Marc Zuckerberg má prý plnou skříň šedých triček a černých mikin s kapucí nebo se vám jistě vybaví černý rolák, džíny Levi's 501 a tenisky New Balance, které denně nosil Steve Jobs.

Při hledání vaší módní uniformy stačí, když se budete držet stejného stylu, střihu i barev. Několik osobností si ji ale nezvolilo pouze z důvodu praktičnosti. Vytvořili si typickou image, kterou stejnými outfity ještě podtrhují. U módních návrhářů nebo stylistů se není čemu divit. Svůj život a veškerý čas zasvětili módě. Každý den tráví vymýšlením nových kolekcí. Je pochopitelné, že nechtějí ztrácet čas nad vlastním outfitem a raději vsadí na jistotu.

Mohlo by se vám líbit

Vaše módní uniforma

Prvním krokem k vytvoření vlastní módní uniformy je naplnit šatník základními kousky, které se dají vzájemně kombinovat. Ty doplníte zajímavějším oblečením, kterým pak můžete vyjadřovat svůj módní názor. Vera Wang jednoduchý outfit zpěstřuje např. pásky nebo botami. Nelze to ale implementovat ze dne na den. Najít svůj osobitý styl a vlastní módní pravidla nějakou dobu trvá. Praktickým vodítkem je, když jste ve spěchu a rychle se potřebujete obléknout. Po čem sáhnete jako první? Po bílé košili nebo šedém tričku? Díky tomu zjistíte, v čem se cítíte nejlépe a můžete z jednotlivých kousků postupně sestavovat vaši módní uniformu. Když vám něco sedí, rádi to nosíte a víte, že vám to sluší. Proč si ve stejném stylu nepořídit hned několik věcí? Ušetří vám to ráno spoustu času.

V galerii najdete módní osobnosti, které se již několik let oblékají do svého ikonického stylu.

Módní uniformy módních návrhářů
Mohlo by se vám líbit