Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Nezapomeňte na svého tatínka! Jak společně oslavit Den otců?

Info ikona

I tatínci si zaslouží pořádnou oslavu.

Zatímco Den matek máme vrytý v paměti, Den otců často opomíjíme. Možná vás ale překvapí, že jeho tradice sahá až do roku 1910. Za oslavami tatínků stojí Američanka Sonora Smart Doddová, která se rozhodla, že tímto vzdá hold svému ovdovělému otci. Ten se o ní a o její čtyři sourozence krásně staral, a tak měla Sonora pocit, že by si zasloužil veřejné uznání. První oslava se uskutečnila 19. června 1910 v městečku Spokane ve Washinghtonu, a to na den narozenin jejího táty. O padesát let později americký prezident Lyndon Baines Johnson oficiálně uznal třetí červnovou neděli za Den otců. V České republice se svátek pomalu dostává do povědomí, avšak stále není tak masivně oslavován jako například Den matek nebo Den sv. Valentýna. Pokud ale chcete svého tatínka, který možná ani o existenci Dne otců nemá tušení, potěšit, pak pro vás máme několik tipů.

Drobnost, která potěší

Malé pozornosti mnohdy vykouzlí větší úsměv než veledary. Pokud váš taťka není na dárky, pak ho jistě potěší, když mu věnujete přáníčko s hezkým textem. Na internetu i v kamenných obchodech naleznete mnoho vtipných i dojemných přáníček. Stačí vybrat to správné a vyšperkovat ho na neděli.

Dárek k nakousnutí

Tatínkové si většinou potrpí na něco dobrého na zub. Věřte, že vlastnoručně upečeným dortem neuděláte krok vedle. Stejně tak můžete svému tatínkovi připravit nějakou dobrotu, na kterou nedá dopustit. Co mu takhle připravit velkou zavařovací láhev plnou nakládaných hermelínů? Věříme, že o takhle dobrém dárečku se mu ani nesnilo.

Táta

Vtipný měkouš

Všichni víme, že pánové si na měkké dárky moc nepotrpí. Pokud ale vyberete měkouše, který je vtipný a má nápad, pak určitě zabodujete. Ať už váš taťka nedá dopustit na sandále s ponožkami, nebo ne, zkuste mu vybrat veselé ponožky s potiskem. To budou chlapi v hospodě koukat! Stejnou parádu udělá váš tatínek také v tričku se zajímavým motivem.

Nevšední dárek

Pokud se váš tatínek nebojí adrenalinových výzev, pak byste mu jednu takovou měli dopřát. A protože se v redakci Marianne ničeho nebojíme, otestovali jsme adrenalinové aktivity, které můžete věnovat tatínkům. A jak to dopadlo? Malou ochutnávku naleznete v tomto článku a zbytek se dočtete v červnové Marianne, která je stále na stáncích.

Slavíte u vás doma Den otců?

ČTĚTE TAKÉ: Slavní otcové, kterým rodičovství náramně sluší