Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Něžný únor s novou Marianne

Je plná překvapení a my se už nemůžeme dočkat až vám je všechna prozradíme. Jdeme na to!

Anonymous | 16. 01. 2020

Marianne letos slaví 20 let, a tak nás čekají velké oslavy! Vzpomenete si, co se dělo v roce 2000? Jaké hity jsme poslouchali, na co jsme chodili do kina nebo kdo byl idolem ženských srdcí? V únorovém čísle startuje náš retro seriál o událostech posledních dvaceti let.

S překvapeními nekončíme! V lednovém úvodníku vám šéfredaktorka Monika Mudranincová naznačila, že se řady našich redaktorů a pravidelných přispěvatelů rozrostou o jedno slavné jméno. Podle nápovědy jste jistě uhádli, že v příštích měsících v Marianne najdete fejetony od samotného Roberta Fulghuma, autora knihy Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce. Do aktuálního čísla s ním navíc udělala redaktorka Lucie van Koten rozhovor, který najdete na straně 53-55.

Další skvělý rozhovor je s herečkou Marthou Issovou a také máme radost z rozhovoru s hercem Kryštofem Hádkem. Na stránkách nového čísla vám přinášíme i reportáž z posledního setkání s našimi čtenářkami. Koktejl s Marianne se tentokrát odehrál v krásném gotickém prostoru Sněmovní 7. Jeho majitelkou je Kateřina Bursíková Jacques, kterou nejspíš znáte z politiky, dnes je u ní ale vše jinak. Jak? To vám prozradí v rozhovoru na straně 50.

Únor je měsícem lásky, a tak nechybí tipy na vše, po čem ženy touží. Je to šperk, dobré víno, krásné šaty, svůdné prádlo nebo všechno dohromady? Když už zmiňujeme prádlo, víte, jaký je příběh podprsenky? Módní redaktorka Eliška vám shrne dějiny tohoto nepostradatelného kousku dámského šatníku. U módy ještě zůstaneme, náš módní editorial hraje všemi barvami a nesmírně nás baví! Do tajů svého šatníku vás tentokrát nechá nahlédnout herečka Lenka Krobotová.

Také vás čeká článek o největších kosmetických chybách, kterých se dopouštíme, představíme vám ikonické účesy a s Monikou White se podíváme do Paříže. V rubrice food pak můžete načerpat inspiraci na snídani do postele.

Přejeme vám krásný únor!

Vaše redakce Marianne

Martha Issová: Režisérova holka

S Davidem jsme taková dynamická dvojice. Ale je to čím dál tím lepší. Na začátku našeho vztahu jsme byli mnohem dynamičtější dvojice. Ona si ta naše dynamika časem hledá hladší, rovnější koryto. Učíme se spolu komunikovat.“ Martha Issová momentálně pracuje se svým manželem, režisérem Davidem Ondříčkem, na filmu Zátopek. Jak natáčení zamávalo s jejich rodinným životem?

issová

Robert Fulghum: V zákulisí osudů

Je nám velkou ctí, že řady našich úžasných spolupracovníků rozšiřuje i taková celebrita, jako je spisovatel Robert Fulghum. Nejprve si s ním přečtěte rozhovor, který vznikl při jeho poslední návštěvě České republiky. A o pár stránek dál vás čeká první fejeton, napsaný exkluzivně pro Marianne, a to jak v originále, tak v českém překladu.

fulghum

Partnerská mučení

Většinu vztahů dříve nebo později provázejí hádky, tichá domácnost, podvádění, rozvody, nepochopení, odcizení a samota. Co děláme špatně? A co můžeme změnit, dřív než bude pozdě? Na to vám ve svém článku odpoví Lucie Novotná, autorka vztahové publikace Klíč ke vztahu.

clanek

Kryštof Hádek: Otcovství si užívám

Mám děti v předškolním věku a je to úplně super. Nejhezčí věk.“ Herec Kryštof Hádek s rozhovory obvykle velmi šetří, a tak jsme moc rádi, že kývl právě Marianne. Redaktorka Simona Martínková-Racková si s ním povídala o novém filmu Modelář i o výchově jeho svou synů.

hádek

Neviditelné dluhy aneb Jak si zničit vztah

Víte, co si představit pod pojmem neviditelný dluh? Troufneme si říct, že se objevuje v každém vztahu. Přichází tehdy, když dlouhodobě děláme ústupky, o které ale partner nežádá, nebo „pro něj“ děláme něco, co beztak nevidí. Jak se vyhnout tomuto tichému zabijáku vztahů vám poradí psychoterapeut Martin Zikmund.

Související články

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Zdraví

<span>Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví</span>

Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví

Dobrý nápad

<span>Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?</span>

Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte