Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Nová kolekce Kateřiny Geislerové: Když se hravost snoubí s intuicí

Když úspěšná česká návrhářka Kateřina Geislerová spatřila látky s květinovými vzory, byla to láska na první pohled. Díky tomu vznikla nová kolekce pro jaro a léto 2018. Květin nikdy není dost, a proto jsme se do všech rozkvetlých modelů zamilovali i my.

Karolína Peřinová | 11. 04. 2018

Kde jinde se začít věnovat módě než v Paříži. Kateřina Geislerová tam vystudovala návrhářství na uznávané umělecké škole, poté absolvovala stáže u předních módních domů a nakonec si otevřela vlastní butik. Svou tvorbou oslnila české publikum už v roce 2012 na pražském fashion weekendu. Nyní se můžeme kochat kolekcí, která kombinuje jemnost romantiky s moderním pojetím modelů, jež podtrhují ženskost.

Některé látky připomínají Japonsko, jiné jsou barevně až chaotické s velkými okvětními lístky. Nechybí však i střídmá a grafická krajka, u které bychom očekávali jemnost. Stejná různorodost panuje i ve střizích jednotlivých modelů, některé jsou nesmírně jemné a ženské, se zvýrazněným pasem, jiné jsou lehce oversize,“ uvedla Kateřina Geislerová.

Kateřina Geislerová

Motiv květin se nese celou kolekcí. Objevují se zde nejen květinové vzory, ale například i rukávy jsou ušity tak, že připomínají tulipány. Stejná myšlenka provázela návrhářku i při tvorbě kalhot. Na první pohled je kolekce velice ženská, ukrývá v sobě ale i sportovní akcenty a detaily jako například u bomberu, který je originálně vytvořený z bavlněné krajky a nylonu.

Je očividné, že hlavním tématem kolekce jsou květy. Zároveň je to i intuice, podle které celá kolekce vznikala a také hravost. To všechno jsou aspekty, které při pohledu na modely vezmou za srdce každého milovníka módy.