Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Nové šperky Louise Vuittona inspirovaly zámky

Nejde ani o zámky na Loiře, ani o vzdušné zámky. Ale o ty visací. Konkrétně o ty, které milenci věší na zábradlí mostů.

Redakce Marianne | 1. 02. 2013

Viděli jste někdy na mostě zamčený visací zámek? Víte, co znamená? Říká se, že když milenci společně pověsí zámek okolo zábradlí na mostě a hodí klíč do řeky, jejich láska vydrží až navěky.

Louis_Vuitton_Lockit_Inspiration

Tato pověra inspirovala páry v Pécsi, Kolíně, v Římě, v Paříži a mnoha dalších místech po celém světě. V každém městě je jeden speciální most, který milenci vyhledávají. V hlavním městě Francie je to Pont des Arts, kde jich v roce 2010 napočítali dokonce více než pět tisíc! V Soulu si dvojice oblíbily zábradlí věže N Seoul Tower, městská památková služba ho pravidelně vyměňuje, protože po čase není přes zámky vůbec vidět. V Moskvě zámky obdivují turisté z celého světa na mostě Loujkov. Na Tchaj-wanu si je lidé spojují i s dosud nenaplněnou láskou. Zámky přání visí na zábradlí pěší lávky k nástupištím na nádraží Fengyuan a jsou na nich napsané prosby. Podle správce nádraží vlaky prý generují magnetické pole, díky kterému se přání plní. Pověra? Možná, ale docela hezká.

LV04_T4P7768-MS

A touto tradicí se inspirovala i značka Louis Vuitton při tvorbě kolekce Lockit. Chtěla tak milencům složit hold. Jak se jim to povedlo? Posuďte sami v naší galerii.

Nové šperky Louise Vuittona inspirovaly zámky