Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Nuda a rutina? Vytaste zbraně proti zabijákům vztahu

Info ikona
Láska

Někdy je krátkodobá, jindy dlouhodobá. Dokáže přijít nenápadně a se stejnou nenápadností se i vytratit. Jenže čas od času se stane, že se nuda v našich životech zabydlí a svých rezidenčních práv se nechce vzdát. Co v takových chvílích dělat?

Motýlci v břiše, nadšení a nezkrotná vášeň – tak by se dal popsat začátek každého vztahu. Jenže po čase motýlci odletí, nadšení poklesne a vášeň zkrotne. Právě takové chvíle přímo nahrávají nudě, chcete-li rutině, která se nenápadně vkrade do našeho partnerského života a dokáže v něm nadělat pěknou paseku. I když víme, že po deseti letech vztahu není jednoduché zažehnout novou jiskru, pokuste se s nudou alespoň částečně bojovat. Věřte, že i malá vzpoura může mít pro váš partnerský život cenu vítězství.

Mohlo by se vám líbit

Není nuda jako nuda

Během víkendu jste neměli s partnerem žádný program, a tak se v duchu děsíte myšlenky, že vás dostihla nuda? Pak rozhodně nepanikařte, takový druh nudy je naprosto normální, a navíc nikde není psáno, že každý den musí být posvícení.

Problém přichází teprve v momentě, kdy svého partnera začnete vnímat jako nudného společníka, u kterého dokážete odhadnout jeho chování, myšlenky a třeba i pohyby. Jednoduše řečeno – nedokáže vás ničím překvapit. Přesně víte, co dostanete k narozeninám, znáte hrubou osnovu vašeho milování a víte, že čajový pytlíček opět nechá ve dřezu na nádobí. V takovou chvíli jde hovořit o tom, že vztah je uniformní a bez špetky náboje.

Ruku v ruce s nudným vztahem jde i nedostatek témat ke konverzaci. Večer se partnera zeptáte, jak bylo v práci, co si dá k večeři a na jaký program v televizi se chce dívat. I když odpovědi pravděpodobně znáte, pomocí těchto vět alespoň udržíte pocit toho, že „si máte co říct“. Jakmile jste ale vytrženi z rutinních aktivit, najednou zjistíte, že společná témata se hledají velmi obtížně. Možná už ani neexistují.

Info ikona
láska

Pokud nechcete, aby nuda naprosto ovládla váš vztah, pak se zaměřte na tři důležité body – úsilí, svobodu a milostný život.

1. Úsilí

Nic není zadarmo, a pokud se rozhodnete, že chcete mít skvělý vztah, pak do něj musíte vložit kus své energie. Není to o tom, abyste každý den pro svého partnera chystala velkolepá překvapení nebo vymýšlela všelijaká víkendová dobrodružství. Bohatě postačí, když mu dáte najevo, že vám na něm záleží. I drobná gesta totiž dokážou hotové zázraky. A je jedno, jestli mu jen tak upečete oblíbenou bábovku, nebo ho vytáhnete z práce na nečekaný oběd.

2. Svoboda

Není výjimkou, že postupem času se dva lidé promění v jednoho. Někomu může tento stav vyhovovat, avšak jiní potřebují alespoň trochu svobody. Pokud patříte do druhé skupiny lidí, pak nezapomínejte na své vlastní koníčky, tužby a aktivity, které zbožňujete vy sama. Nejen, že se díky tomuto drobnému odtrhnutí znovu nadechnete, ale především se opět budete cítit jako svébytný člověk. Nebraňte se ani společným víkendům s kamarádkami, a stejně tak dopřejte partnerovi, aby i on sám měl své koníčky.

3. Milostný život

Fantazie a vášeň jsou klíčem k úspěchu. Bohužel právě tyto dva prvky postupem času z milostného života mizí. Nerezignujte na váš milostný život a udělejte všechno proto, aby se mu dařilo. Je jedno, jaké způsoby k tomu použijete, hlavní je, abyste vy i partner byli spokojení. 

Mohlo by se vám líbit