Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

12 tipů, jak oživit váš aktuální šatník

Info ikona
Emili Sindlev

Nosíte stále ty stejné kombinace a přemýšlíte, jak do šatníku vnést svěží vítr? Móda je především o hře s detaily, možná vám jen chybí zajímavé doplňky či materiály. Máme pro vás dvanáct tipů, jak vaši aktuální garderóbu zajímavě oživit.

Eliška Vrbová | 20. 01. 2021

1. Výrazné náušnice

V době, kdy se většina pracovních schůzech odehrává online přes videohovory, je ideální zaměřit pozornost na ozvláštnění okolí našeho obličeje. Zajímavého looku docílíte třeba vlasovými doplňky nebo výraznými náušnicemi. Nezapomeňte také na líčení, v dnešní době jsou videohovory jednou z mála příležitostí, kdy využít sbírku rtěnek.

2. Flitry na denní nošení

Party, večírky a plesy jsou v nedohlednu, a tak není nic špatného na tom obléct flitry i mimo záře reflektorů, tedy na klasické denní nošení. Stýská se vám po vaší oblíbené flitrované sukni, která leží už několik měsíců ve skříni? Zkombinujte ji s klasickým pleteným svetrem, nesmrtelnými kozačkami a kabátem a vyražte v ní klidně na procházku po městě.

3. Dejte šanci perlám

Perly nepatří jen k večerním róbám, směle je můžete obléct i ke košili či roláku, který zkombinujete s džínami. Trendy jsou také perlové náušnice nebo prsteny, které najdete například také u české značky Antipearle. Jestli perly sladíte se zlatými nebo stříbrnými šperky už je jen na vás.

4. Svěží barvy

V zimě tíhneme spíš k nošení tmavších barev, ale co tentokrát outfit trochu rozsvítit? Ke klasické černé, šedé či hnědé přidejte zářivé doplňky v červené, oranžové nebo třeba limetkově zelené barvě a váš outfit dostane tu pravou šťávu.

Mohlo by se vám líbit

Jak efektivně vytřídit šatník a nezbláznit se z toho

marianne.cz

5. Čas na třásně

Třásně zažily velký boom v létě minulého roku, ale my na ně nezapomínáme ani teď. Ozvláštní kabelku, boty, ale i bundu či šaty a v kombinaci s jednoduchými kousky jde o skutečně stylovou záležitost.

6. Není cardigan jako cardigan

Cardigan v neutrálním odstínu má ve skříni asi většina z nás. Co takhle rozsvítit zimní šeď nějakým barevným kouskem? Aktuálně jsou populární na hrubo pletené svetry s výraznými vzory, ale také kousky s ozdobnými štrasovými či barevnými knoflíky.

7. V pánském stylu

Kalhotový kostým, kšandy, klobouk, dvouřadý kabát,... Z pánského šatníku jsme si zejména díky  Coco Chanel  postupem času vypůjčily více a více věcí, až se staly pevnou součástí i dámské garderóby. Pokud už vás nebaví kombinovat šaty, sukně a další ryze ženské kusy, vyzkoušejte na jeden den pánskou uniformu v podobě bílé košile a úzké černé kravaty. Možná se v tomto outfitu budete paradoxně cítit sebevědoměji než v šatech.

8. Must-have nové doby

Malý kousek látky, který do našich životů vstoupil v novém roce stejně rychle jako slova lockdown a karanténa. Ano, řeč je pochopitelně o roušce. Protože tento „doplněk“ bude rozhodně ještě nějakou dobu součástí našich životů, je třeba mu v šatníku vytvořit pevné místo a trochu si pohrát se stylingem. Slaďte roušku s barvou outfitu, ostatních doplňků, případně vlasů a hned si k ní najdete vřelejší vztah.

Mohlo by se vám líbit

12 základních kousků, které by vám neměly chybět v šatníku

marianne.cz

9. Co třeba latex?

Materiál připomínající kůži v lesklé úpravě se díky nostalgii po devadesátých letech opět vrací na scénu. Vivian z  Pretty Woman  by se svými kozačkami zazářila, opět se nosí i latexové kalhoty. Proč nedat občas v šatníku šanci novým materiálům?

10. Vzpomínka na Vánoce

Na přehlídkových molech se objevilo zdobení, které vídáme spíš na vánočním stromečku. Značka JW Anderson přišla se třpytivou kolekcí a my se jí rády necháme inspirovat.

11. Když jedna kabelka nestačí

Kabelek nikdy není dost a teď se dají dokonce nosit navrstvené na sobě! Kabelky 2v1, 3v1, nebo dokonce 4v1 můžeme vidět v nové kolekci italské Max Mary, vizi spojování několika modelů kabelek dohromady ale uplatnila i česká značka minimalistických kousků ADEMI.

12. Neotřelé printy

Květinové vzory, puntíky, pruhy nebo kostky už dobře známe a nosíme. Ale co vyzkoušet nějaký nový vzor, který ještě v šatníku nemáme? Co třeba potisk řetězů nebo zvířat? V kolekci Victorie Beckham najdete šaty, které kombinují právě tyto motivy.

Konec nudy v šatníku!
Mohlo by se vám líbit

Ideální kousek do mrazů? Vsaďte na „puffer jacket“

marianne.cz