Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Obrňte se proti zimě II: wellness

V chladných zimních dnech pro vás máme tipy na stále populárnější wellness aktivity, při nichž se zahřejete, dobijete potřebnou energii, a navíc uděláte něco pro svou pleť. Také místa samotná jsou nezapomenutelným zážitkem!

Redakce Marianne | 28. 01. 2013

Očistěte tělo i mysl

Ve wellness jde o zdravý životní styl, kam patří mimo jiné zdokonalení tělesné zdatnosti, zdravá výživa i umění relaxace – tedy různé způsoby, které harmonizují tělo i duši a modernímu člověku přinášejí odpočinek a uvolnění od každodenního stresu. Mnohá wellness a spa centra nabízejí také procedury speciálně pro páry, takže pokud je svatý Valentýn vaším oblíbeným svátkem, oslavte ho i s partnerem třeba nějakou skvělou masáží!

Kam zajít

Skvělé zážitky nabízejí jak v horských střediscích nebo na venkově, tak i například v hotelích a wellness centrech ve velkých městech. Svou proceduru si tak můžete vychutnat, i když máte jen volný večer po práci.

Mcely, Chateau Mcely, www.chateaumcely.com

V romantickém zámku blízko Prahy ve vyhřáté místnosti, kde to nádherně voní po vonných svíčkách a hraje relaxační hudba, okusíte různé rituály: můžete si vychutnat třeba uvolňující Svatojiřskou bylinnou masáž, kdy vaše tělo masírují horkými bylinnými balíčky z Devatera kvítí a aromatickým řebříčkovým olejem. Uvolňuje ztuhlé svaly, posiluje imunitu a jako bonus vyhlazuje pokožku.

Chateau-Mcely1

Praha, Alchymist Grand Hotel & Spa, www.alchymisthotel.com

V centru metropole můžete zavítat do lázní Ecsotica v hotelu Alchymist, kde se budete cítit doslova jako v oáze klidu uprostřed velkoměsta. Balijské masérky vám nabídnou třeba relaxační aromaterapii, detoxikační zábaly, rituály určené pro páry nebo oblíbené zkrášlovací kúry pro zdravou a svěží pleť.

Alchymist1

Praha, Planet Zen v Hotelu Maximilian, www.planetzen.cz

Už jen samotný prostor je neopakovatelný zážitek. Garantujeme, že v Planet Zen zapomenete na každodenní starosti a ponoříte se do světa spa na Bali a v Thajsku. Z mnoha místních procedur nás zaujala Candle Mystery – masáž s relaxačními účinky, při níž vám po těle roztírají aromatický vosk, zanechá pokožku voňavou a hebkou. Budoucí maminky mohou vyzkoušet proceduru Pre-mamma, která pomáhá od bolesti zad a otoků.

PlanetZen1

Hluboká nad Vltavou, Relaxační a regenerační centrum, www.rrc-hluboka.com

V půvabném městečku na jihu Čech byste kromě zámku neměli minout ani místní Relaxační a regenerační centrum, ve kterém nás zaujala masáž horkými lávovými kameny spojená s peelingem nebo tibetská medová masáž, která pomáhá odstraňovat z těla toxiny.

RRCHluboka1