Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Operace křečových žil nemusí být strašák

Trápí vás pocit těžkých nohou, otoky a křečové žíly? Léto je ideální čas na vyšetření a moderní šetrné metody lze snadno zvládnout i při vašem běžném životním tempu.

Promotion | 17. 08. 2018

Možná jste si všimli, že se vám potíže vždy s příchodem teplého počasí ještě zhorší, a ano, je to opravdu tak. Proto je dobré, neodkládat návštěvu cévního chirurga až na podzim, ale domluvit si řádné vyšetření právě v letním období, kdy jsou projevy křečových žil nejvýraznější. Navíc nebudete dlouho čekat na volný termín a ještě zaplatíte méně.

Objednejte se na vyšetření křečových žil v létě

Obtíže, které provázejí žilní nedostatečnost, vždy nemusí odpovídat velikosti křečových žil. Proto cévní chirurgové Centra pro léčbu křečových žil Asklepion doporučují vyhledat cévního specialistu už při prvních příznacích. Jejich zanedbání totiž může přerůst ve vážnější komplikace a v nález, který už nelze řešit ambulantními metodami s minimálním omezením. „Letní období je pro vstupní konzultaci ideální, protože žíly mají tendenci se rozšiřovat, cévní obtíže se zvýrazní a lékař pak může snáze stanovit diagnózu a doporučit vhodnou léčbu," vysvětluje MUDr. Marek Šlais, cévní chirurg Asklepionu. Díky tomu, že v Asklepionu používají komplexní spektrum moderních postupů, dosahují nejlepších výsledků s minimálním omezením pro vás. Až do 31.8.2018 navíc na vstupní vyšetření včetně SONO získáváte slevu 20 %. Počet volných termínů je ale omezený, proto s objednáním neotálejte.

Asklepion

Lepidlo na křečové žíly se slevou 6000 Kč a bez nošení punčoch!

V Centru pro léčbu křečových žil Asklepion se tým cévních chirurgů věnuje především moderním léčebným metodám. Tyto postupy, jako léčba laserem, radiofrekvencí, skleroterapií nebo lepidlem, jsou ambulantní, nevyžadují narkózu ani dlouhodobou rekonvalescenci a nezanechávají jizvy. Ideální operací na léto je právě lepidlo na křečové žíly.

Bez nutnosti podání léků, bez anestézie, a přitom bez bolesti a následného nošení kompresních punčoch se okamžitě vracíte ke svému běžnému režimu. Klidně můžete odjet třeba na dovolenou. Až do konce prázdnin vám v Asklepionu sníží cenu na lepidlo o 6000 Kč!

Asklepion

Jak na zdravé nohy bez křečových žil?

Pravidelný pohyb

Nejlepší prevencí je dostatek pohybu. Pokud však člověk již křečové žíly má, měl by se vyhnout sportům se statickou zátěží, například vzpírání. Vhodné je plavání nebo jízda na kole.

Stahovací punčochy

V počátku onemocnění často postačí kompresivní punčochy. Tato konzervativní léčba urychlí krevní průtok v žilách, zlepší tlakové poměry v nich a zmenší otoky.

Studená a teplá sprcha

Nohám prospívá sprchování střídavě studenou a teplou vodou, přičemž studenou vodou by se mělo končit. Takováto sprcha zlepší krevní oběh i krevní tlak, a to pomáhá při problémech s křečovými žilami.

Asklepion

Podkládání nohou do zvýšené polohy

Při dlouhém sezení je dobré podpořit lepší cirkulaci krve v dolních končetinách jejich procvičováním, např. krouživými pohyby chodidel. Dobré je si i denně udělat přestávku na 10 minut a dát si nohy nahoru.

Nedávat nohu přes nohu

Při sezení se doporučuje nedávat nohu přes nohu. Překřížené nohy totiž způsobují špatné proudění krve z dolních končetin.

Dostatek vitamínů z jídla

Zkuste do stravy zahrnout více potravin, které obsahují vitamín E a C, lecitin, koenzym Q 10 a rutin. Mezi potraviny působící blahodárně na žilní systém patří například cibule a česnek, pohanka, grep, rajčata, šípky, černý rybíz nebo červená řepa.

Hormonální antikoncepce

Hormonální antikoncepce může zvyšovat riziko rozvoje žilního onemocnění. Ženy, které trápí žilní nedostatečnost, by se o vhodné formě hormonální antikoncepce měly poradit se svým ošetřujícím lékařem.