Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Osvěžte si prázdniny letním číslem Marianne Bydlení!

I letos jsme pro vás připravili pořádně nabité dvojčíslo, které voní letním dobrodružstvím. Kdy jindy si ustlat rovnou pod širákem, vařit přímo v zahradě nebo vyrazit na dovolenou, jakou jste ještě nezažili. A protože také sluníčka je někdy dost, poradíme, jak se před ním stylově ukrýt - o žaluziích a roletách teď budete vědět vše.

Irena Nováková | 21. 06. 2018

Před paprsky rozpalujícími střešní terasu pražského činžáku jsme pomohli ukrýt mladému páru - květiny tu teď rostou přímo z lavice a slouží jako živý paraván, který terasu odděluje od zvědavých pohledů a stíní zároveň. Druhá proměna zase bojovala s chybějícími centimetry. Hlavolam rozlouskla až designérka Andrea Beranová, když dokázala místnost o skromné rozloze 16 metrů čtverečních nafouknout tak, aby se sem pohodlně vešla ložnice, pracovna i obývák. Kdo nevěří, ať honem listuje na stranu 62. 

Prostorný je naopak dům ilustrátorky Zuzany Osako, která v něm žije se třemi dětmi a svým uměním. Její obrázky, doplňky i móda z kolekce Tradice dodávají roztockému bydlení nevšední kouzlo. Bylo nám tady tak hezky, že bychom tu klidně strávili celé léto. Na návštěvu k umělkyni zajděte na straně 16.

V letním vydání samozřejmě nesmí chybět ani tipy na dovolenou – obyčejné ale rozhodně nejsou. Proč nevyzkoušet víkend v zabydleném karavanu, nocování na slámě nebo prázdniny ve staré pevnosti? Není nad to občas porušit zavedené stereotypy a vyzkoušet něco nového. Jedinečný zážitek vás nemine. S překračováním zažitých zvyků můžete pokračovat i po návratu, když z kufru vyndáte přivezené mušličky, kamínky a dřívka. Stylistka Markéta Zindulková vám ukáže, jak si z nich vyrobit originální suvenýry, které budou nejen zdobit, ale také prakticky sloužit.

Přejeme krásné čtení a těšíme se na další společnou cestu k hezčímu bydlení!

Související články

Byt

<span>Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy</span>

Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy

Proměny

<span>Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru</span>

Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru

Dům

<span>Moderní rustikální interiér se betonu nebojí</span>

Moderní rustikální interiér se betonu nebojí

Poradna

<span>Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně</span>

Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně