Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Otestovali jsme pračku Samsung QuickDrive a vy ji teď můžete vyhrát!

Už jsme měli možnost otestovat ledacos, ale pračka se zařadila mezi naše oblíbence. Co si totiž budeme povídat, je to největší pomocník v domácnosti. Testování se ujala naše zástupkyně šéfredaktorky Petra Šroubek Pohlová a jelikož má dvě malé děti, byl to opravdu zátěžový test. Zde jsou její dojmy...

Promotion | 18. 10. 2018

Kdo jiný by měl testovat novou pračku než zasloužilá matka dvou dětí, z nichž zvlášť to mladší aspiruje na titul nejušmudlanější bytost ve střední Evropě?

Ať se mi to líbí nebo ne, peru každý den. Nejčastěji světlé šaty a trička s motivem prasátka Pepy a nepřehlédnutelnými skvrnami od jogurtu a čokolády (dcera) a taky džíny s koleny vydřenými od trávy (syn). Podtrženo sečteno, naše rodina nepotřebuje jen tak nějakou pračku, ale spíš dříče, co toho hodně vydrží.

Chytře a úsporně 

Samsung QuickDrive snese hodně, a navíc je to spořivý typ, na jedno praní má oproti běžné pračce až poloviční spotřebu vody a energie! Což jsem si snadno ověřila pomocí mobilní aplikace, ze které můžete pěkně přehledně vyčíst, kolik vám pračka ušetřila. QuickDrive jsem díky aplikaci mohla i ovládat na dálku, takže na mě vyprané prádlo čekalo přesně ve chvíli, kdy jsem dorazila z práce domů – skvělá vychytávka! Koukat stále na mobil ale není nutné, přesné načasování samozřejmě najdete i přímo na displeji, který je v češtině, a navíc velmi intuitivní.

pračka

Doménou QuickDrive je rychlost – jako pracující máma dvou dětí počítám každou minutu, proto jsem ocenila, že je možné bez jakýchkoli kompromisů (ať už se jedná o plnou pračku, kvalitu vypraného prádla nebo spotřebu vody a elektřiny) vytáhnout čisté prádlo za necelých 40 minut! Pračka ale nabízí i spoustu dalších režimů, například BubbleSoak. Speciální bubliny pomáhají spolehlivě odstraňovat špínu při nižších teplotách a skvěle si poradily například s ložním prádlem, na které dcera vylila pomerančový fresh.

Hodně mě bavil i režim Outdoor – mám doma malého sportovce a tenhle program si skvěle poradil s pravidelnou náloží propocených dresů. Nejvíc mě ale nadchla funkce AddWash, spojená s kosmickým vzhledem dvířek. Na klasickém kulatém otevírání totiž najdete speciální malá dvířka, která umožňují během praní běžný režim zastavit a přidat další prádlo. Tenhle režim elegantně řeší všechny ty šílené  situace, kdy člověk pere a pak někde najde pohozené ponožky nebo triko a vytočí se doběla. Model od Samsungu mi tak ušetří nejen spoustu času, ale i nervů. O kvalitě pračky mluví i to, že řada praček QuickDrive se umístila na předních příčkách v testování prestižního časopisu dTest (9/2018) a model s označením WW90M649OPM/ZE se stal dokonce vítězem testu.

Maloobchodní doporučená cena praček Samsung QuickDrive začíná na 17 990 Kč.

Redakce testovala model WW90M740NOA/ZE.

Soutěž je ukončena. Pračku vyhrává paní Michaela Zeleňáková. Gratulujeme!