Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Palačinkový dort

Zkuste z obyčejných palačinek udělat nádherný dezert s vanilkovým krémem a ovocem. Během chvilky se po něm zapráší.

Redakce Marianne | 8. 03. 2014


Doba přípravy: 30 minut

Skládání: 10-15 minut

Počet porcí: pro 4 osoby

Budete potřebovat:

  • těsto na palačinky podle základního receptu

  • 4 žloutky

  • 100 g moučkového cukru

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 200 ml smetany na vaření

  • 500 g tvarohu, polotučného

  • 200–300 g čerstvých malin nebo borůvek

  • moučkový cukr na poprášení

Postup:

1.  Palačinky připravte podle základního receptu.

2.  Připravte vanilkový krém. Ohnivzdornou mísu postavte nad hrnec s vroucí vodou a vyšlehejte v ní žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidejte smetanu, prošlehejte a odstavte, pak vmíchejte i tvaroh.

3.  Na větší servírovací talíř položte první palačinku, pomažte ji částí hutného vanilkového krému, zasypte ovocem a přikryjte další palačinkou. Postup opakujte, dokud máte k dispozici palačinky. Poslední, vrchní palačinku nepotírejte vanilkým krémem, ale jen zasypte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.