Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Pastelové barvy útočí

Čím déle trvá zima, tím více máme chuť na veselé barvy. Ty pastelové jsou navíc v kurzu, takže si je dopřejte plnými doušky!

Redakce Marianne | 14. 02. 2013

Nejsou jenom na oblečení, ale už se nenápadně vtírají i do našeho interiéru a kosmetické taštičky. Jsou výrazné, ale umějí být i jemné. Chce to jen umět s nimi správně zacházet. Poradíme vám, jak vyzrát na pastelové barvy.

Nakupujte s rozvahou

Trendy jsou ošemetné a často mají jepičí život. Nepodlehněte jim proto bez řádné rozvahy. Vždy uvažujte o tom, zda vás bude růžový trenčkot těšit i více sezon, nebo zda se vyplatí investovat spíše do pastelových doplňků. Jsou méně nákladné a zároveň je unosíte i v době, kdy ten největší boom pastelů odpadne.

New_Yorker_IMAGES_SPRING_2013_spring2013_6

Chytré doplňky

Nikdo přece nechce vypadat jako barevný kanárek. Jak toho ale s přílivem barev do obchodů docílit? Opravdu výrazné barvy, jako je růžová nebo žlutá, se dají kombinovat, ale jen u drobnějších kousků (například topu, šály či pásku). Pokud se však nadchnete pro zelenkavé kalhoty, u zbytku oblečení uberte.

lindex_1247_909

Hrajte si

Kde se můžete vyřádit, je úprava vašeho make-upu nebo nehtů. Každý nehet můžete nalakovat jiným lakem, ovšem jednotlivé odstíny musejí být dokonale sladěné. Nám se zalíbila například nová řada jemně pastelových laků od Estée Lauder. Novinka bude v prodeji až v dubnu, ale my jsme měli možnost ji vyzkoušet už teď, a opravdu je na co se těšit!

estee_duben_Pure_Color_Nail_Lacquer_Collection_Heavy_Petals

Elegantní pudrové odstíny

Živé pastely zklidníte jemným pudrovým základem. Tělové odstíny jsou navíc velmi elegantní, dají se snadno kombinovat a působí vyloženě žensky. Nevěříte? Přesvědčte se v naší galerii!

Ann_Christine_Ann_Christine_Images_Spring_2013_6b_

Pastelové barvy útočí