Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Páté tajemství anti-agingu: rozjasňovače

Mnoho žen se při omlazování soustředí jen vrásky, přitom opticky nejvíce přidají na věku tmavé pigmentové skvrny. Nově objevené účinné látky naštěstí dokážou pleť sjednotit a neestetická tmavá místa zesvětlit.

Redakce Marianne | 7. 10. 2012

Co funguje?

Kosmetické firmy stále hledají nové zesvětlující složky, které by fungovaly rychle, spolehlivě, a hlavně bezpečně. V roce 2001 třeba Evropská unie zakázala používat látku hydrochinon, která měla karcinogenní účinky. K účinným, a hlavně bezpečným látkám patří třeba výtažky ze sóji, vitamin C či lékořice.

Účinkují postupně

Nevzhledné skvrny vzniknou velmi rychle, odstraňování je ale na dlouhé lokte. Na vině může být několik faktorů jako hormonální změny, genetika či přílišné slunění. Kosmetické přípravky jsou účinné, ale počítejte s tím, že výsledek se nedostaví hned, při použití přípravků dvakrát denně uvidíte výsledky zhruba po šesti týdnech. Velké zlepšení ale nastane až po třech měsících.

Zkuste prevenci

Jednodušší než se skvrn zbavovat je chránit pleť. Od jara do podzimu zapomeňte na drastické, hrubé peelingy, které narušují ochrannou vrstvu kůže, a vyhněte se i přípravkům s AHA kyselinami, laserům, chemickým peelingům. Také se nezapomínejte mazat krémem s UV faktorem. Do města postačí SPF 15, na víkend SPF 30 a na pláž vždy 50!

Ignorujte zrcadla

Proč? Aby vás nelákala k odstraňování pupínků. Když totiž pupínek neodborně zmáčknete, vznikají v kůži poranění, čímž se do hlubších vrstev dostává kožní barvivo melanin, a vaše kůže pak bude posetá drobnými tmavými skvrnami, které odstraníte jen velmi těžko.

 

anti5

1. Koncentrované korektivní sérum Biomedic Pigment Control, La Roche-Posay, 850 Kč

Silné sérum obsahuje koktejl kyselin (kojovou, glykolovou), LHA a také speciální látky, které působí na nejednotné zabarvení pleti a hnědé skvrny. Stačí používat každý večer.

2. Krém White Caviar Illuminating, La Prairie, 10 800 Kč

Luxusní krém obsahuje výtažek z bílého kaviáru, zabraňuje pigmentovým skvrnám a vyvažuje barevné nesrovnalosti pleti.

3. Krém Idéalia, Vichy, 650 Kč

Umí se postarat o to, aby pleť vypadala fantasticky. Už po měsíci je hladší, skvrny jsou méně viditelné, barva je sjednocená a pleť vypadá zářivě a svěže.

4. Sérum RE-Plasty Laserist, Helena Rubinstein, 5500 Kč

Koncentrát s účinnými složkami má podobný účinek jako estetický zákrok. Obsahuje molekuly LHA a kyselinu Hepes, které účinně působí na tvorbu kožního barviva melaninu v pokožce.