Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Po čem muži touží?

Zeptali jsme se jich!

Anonymous | 21. 08. 2019

Text: Tatiana Urbanová

Ačkoliv to žádná z nás nepřiznává dobrovolně a často chceme raději působit nad věcí, my ženy trávíme spoustu času tím, že se snažíme zjistit, co si muži myslí a po čem vlastně touží. A protože máme občas tendence dělat domněnky a řídit se stereotypy, raději jsme se zeptali opravdových mužů na to, co nás zajímá. Takže se připravte na moment osvícení a hlubokého porozumění, protože za chvíli se dozvíte, jak tomu doopravdy je.  

ŽENY SE PTAJÍ: “Chtějí muži jen sex?” 

MUŽI ODPOVÍDAJÍ: Bohužel, tento stereotyp je často pravdivý. Mnoho mužů opravdu zajímá jen to jedno, ovšem většinou to dají jasně najevo. Chlapi berou to “kolikrát si užili” nebo jakou ženu “dobyli” jako měřítko svého mužství, a to už od střední školy... (a tento přístup se dědí z generace na generaci). Pokud ale potkají někoho, na kom jim opravdu záleží a neberou tuto ženu jen jako další “kořist” najdou si i jiné způsoby, jak poměřovat svoji mužskost, a jejich priority se změní. 

ŽENY SE PTAJÍ: “Chtějí muži velet a mít vše pod kontrolou?” 

MUŽI ODPOVÍDAJÍ: Tradice velí, že muži jsou ti, kdo oslovují a zvou na schůzky, vybírají místo, platí, živí rodinu, rozhodují o důležitých věcech, mají hlavní slovo... Jenže v dnešním, stále emancipovanějším světě, se i tato pravidla mění a s rovnoprávností přichází pro ženy nové výzvy. Nebojte se tedy občas chytit otěže. Muži se shodují, že se jim občas uleví. Ano, muž by měl mít pod kontrolou vlastní život, ale ne ten váš. Existují partneři, kteří rádi vedou ale i ti, kteří se rádi nechají vést. Proto je dobré nejprve zjistit, s kým máte tu čest a potom už si jen musíte sednout navzájem. Jinak bude otázka “moci a síly” ve vztahu vždy problém.  

ŽENY SE PTAJÍ: “Bojí se muži závazků?” 

MUŽI ODPOVÍDAJÍ: Na tento druh otázek odpovídalo mnoho mužů velmi rezervovaně. A pravdou je, že odpověď zní “ano, bojí”. Mnoho z nich totiž chápe závazek tak, že se rozhodli pro jednu jedinou ženu, kterou vnímají jako perfektní a nikdo lepší se již neobjeví. Závazek tedy v podstatě znamená najít spřízněnou duši. Jenže to není jednoduché. I muži se ptají, kde hledat v tomto směru jistotu? Pravděpodobně zde platí klasické rčení, že pánové dospívají pomaleji než dámy a závazek je jistou známkou zralosti. Proto to mnohým mužům trvá o něco déle... (Pozn. red.: Ruku na srdce. Neprožíváme něco podobného i my ženy?)  

ŽENY SE PTAJÍ: “Proč si muži myslí, že jsou dobří v posteli?” 

MUŽI ODPOVÍDAJÍ: Muž se od malička učí, že sebevědomí vyřeší prakticky cokoliv. Je mu vštipováno společností, že může udělat sebevětší chybu, ale pokud je sebevědomý, bude to v pořádku. Tohle chování vysvětluje i fakt, že jsou muži občas tak nešikovní v peřinách, ale chovají se, jako by sex vynalezli. Existují prý ale i výjimky, které potvrzují pravidlo. Tito jedinci ženě přiznají, že je pro ně její tělo záhadou a jsou velmi pokorní. Těm se pak hodí hlavou něco jako “doufám, že se jí tohle líbí...” a stávají se z nich ti nejlepší milenci, ale prý si stále ještě většina mužů myslí spíše “neexistuje, aby se jí tohle nelíbilo...” Není na čase to změnit?  

ŽENY SE PTAJÍ: “Máte rádi velká prsa?”  

MUŽI ODPOVÍDAJÍ: Není to tak, že by muži měli “rádi” velká prsa, ale vesměs je zkrátka a dobře fascinují. Je to pravděpodobně proto, že je nemají a jsou pro ně malou záhadou. Existuje opravdu hodně mužů, kteří se otočí za pěkným bujným výstřihem, ale už méně z nich ho má na seznamu požadavků, které musí splňovat jejich budoucí partnerka. Naopak existuje i mnoho zástupců drsného pohlaví, kteří dávají přednost menším prsům.  

Napsáno pro www.marieclaire.cz

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?