Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Po čem ženy touží: Manuál na život rovnováze

Co má pořád každý s tím štěstím? Spokojenost a rovnováha, to je to, oč tu běží. V nové rubrice vám budeme pravidelně představovat ženy, které obojí našly. Mají skvělou práci, rodinu a umějí si udělat čas samy na sebe. Vyptáváme se jich, jak to zařídily, přes co všechno se musely prokousat a jak o svoji harmonii pečují.

Klára Mandausová | 10. 06. 2017

Kdysi mě na to upozornil psychiatr Radkin Honzák. Mámila jsem z něj odpověď na otázku, jak to zařídit, abychom byli konečně trvale šťastní. „Milá zlatá,“ pustil se do mě, „trvale šťastná být nemůžete, to by vás brzy zabilo.“ A pak mi dlouze vysvětloval, že štěstí je jen takový blik, okamžik, vrcholek, ke kterému směřujeme, ale udržíme se na něm jen chvilku. (Úvod pokračuje v červencové Marianne)

Mateřská mi rozjela kariéru

Naše první „žena v rovnováze“, podnikatelka Darina Ermisová, to dokázala. Přestože to chvíli vypadalo, že má důvod se hroutit. Rizikové těhotenství, strašák každé nastávající mámy, ji ale dovedlo k tomu, co ji v životě nesmírně baví. Má firmu s obratem desítek milionů korun, a navrch práci, která ji neskutečně baví. Přitom tohle všechno vzniklo vlastně náhodou.

Momentálně čeká Darina Ermisová své druhé dítě a věří, že milovanou práci zvládne i pak. „Jde to! Proč by to nešlo?“ říká.

Jak jste reagovala, když jste zjistila, že jste těhotná? Bylo to přece jen v době, kdy jste měla rozjetou skvělou kariéru. 

Když jsem se dozvěděla, že čekám miminko, byla jsem nadšená. Ale ne všechno šlo v těhotenství hladce. Doktor mi oznámil, že pokud chci dítě donosit, musím zůstat doma, z ordinace jsem odcházela úplně opařená. Připadala jsem si odtržená od světa, od přátel a od kolegů. Tehdy jsem pracovala jako manažerka nadnárodního řetězce s módou, byla jsem zvyklá na vysoké tempo. A najednou jsem mohla jen sedět a ležet... 

...celý rozhovor s Darinou a anketu o rovnováze s úspěšnými ženami si můžete přečíst v červencové Marianne. 

 

Souvislející články

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?

Životní styl

<span>Jak ve vztahu neztratit sebe samu? Máme pro vás 5 tipů</span>

Jak ve vztahu neztratit sebe samu? Máme pro vás 5 tipů