Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zdraví

Podpora imunity v období zvýšeného výskytu infekcí

Info ikona
Walmark

Co mohu udělat pro podporu imunity? Které doplňky stravy jsou pro podporu imunity nejvhodnější? To jsou otázky, na které mnoho z nás hledá odpověď. A my ji našli.

Promotion | 10. 09. 2020

Imunita je ovlivněna nejen genetickými dispozicemi, ale také faktory, z nichž mnohé můžeme ovlivnit my sami. A proto s vámi sdílíme několik rad, jak dlouhodobě a účinně posílit náš organismus. 

1. Pestrý jídelníček

Ohraná rada, ale přesto se jedná o jeden z nejpříjemnějších způsobů, jak se posílit. Základem je, že bychom měli jíst zdravě. Složit si jídelníček tak, aby byl pestrý a chutný zároveň. Díky tomu naše tělo získá potřebné živiny, které mu pomohou v boji nejen proti chřipce, ale i dalším nemocem.

2. Doplňky stravy

Pestrou stravu můžete podpořit i vhodnými doplňky stravy. Abychom vám výběr doplňků stravy usnadnili, přinášíme vám přehled produktů, které jsou určeny právě na podporu imunity. 

Mezi živiny, které přispívají k normální funkci imunitního systému patří vitamín C, vitamín D, vitamín A & betakaroteny, B12, B6, kyselina listová, železo, zinek, selen. Tyto vitamíny naleznete v mnoha doplňcích stravy řady Walmark:

Vitamín C podporuje imunitní systém

  • Céčko MIX je doplněk stravy s obsahem vitamin C, který přispívá k normální funkci imunitního systému, k ochraně buněk před volnými radikály a správné absorpci železa. 
  • Herba C RAPID doplněk stravy obsahuje vysokou dávku vitamínu C a zinku pro podporu imunitního systému s 4 bylinnými extrakty, echinacea, kurkuma, pelargonie a černý bez pro podporu dýchacích cest. 

Vitamín D podporuje zdraví kostí a přispívá k normální funkci imunitního systému.  

Vitamín B6 podporuje zdravé fungování nervového systému a normální tvorbu červených krvinek, přispívá k normální funkci imunitního systému.

Doplněk stravy B12 Balance pro podporu energie a vitality obsahuje vysokou dávku vitamin B12, který pomáhá udržovat zdravý nervový systém, snižovat míru únavy, vyčerpání a podporuje normální funkci imunitního systému.

Vitamín A podporuje normální funkci imunity.

Zinek podporuje normální funkci imunitního systému a přispívá k normálnímu metabolismu vitaminu A. Doplněk stravy Zinek 25 mg FORTE obsahuje vysokou dávkou zinku přispívající k podpoře normální funkce imunitního systému a k udržení normálního stavu vlasů, nehtů a pokožky.

Selen přispívá k normální funkci imunitního systému a k ochraně buněk před oxidativním stresem. Selen ACTIVE je doplněk stravy, který obsahuje vysokou dávku selenu obohacený o BioPerine®. Selen přispívá k normální funkci imunitního systému a udržení zdravých vlasů a nehtů.

Info ikona
Walmark

3. Pohyb imunitě svědčí

Naše tělo potřebuje mnohem víc než zdravé jídlo. Ke zlepšení imunitního systému pomůže pravidelné cvičení, protože podporuje přirozený boj těla se škodlivými látkami.

Ale nelekejte se, nemusíte hned běžet do fitka a plánovat maraton. Všechno má svůj čas. A opět nám v tom pomohli vědci. Tentokrát ti z Kalifornské univerzity v San Diegu. Dali hlavy dohromady a zjistili, že stačí denně pouze 20 minut cvičení, které má protizánětlivé účinky a posiluje imunitu.

4. Hodně odpočívejte

Pokud se stane, že už jste nemocní a chřipka se stala na pár dní vaší věrnou společnicí, tak si zalezte do postele a odpočívejte, spěte. I když se to může zdát lákavé, tak se dlouho do noci nedívejte na Hru o trůny nebo Sex ve městě. V tomto případě vám to totiž na zdraví nepřidá. Naše tělo zkrátka potřebuje kvalitní spánek, který nenahradí ani nespočet šálků silné kávy.

Studie prokázaly, že lidé, kteří spí málo nebo mají nekvalitní spánek jsou mnohem náchylnější k nemocem. Ve chvíli, kdy jsme nemocní, naše tělo během spánku regeneruje a odpočívá. Berte spánek jako prioritu bez ohledu na to, co děláte. Věnujte mu klidně celou dobu vaší nemoci. Tělo vám za takovou péči poděkuje.