Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Power Plate: Cvičení, které zvládnete, i když nemáte čas

Je čas váš největší problém? Vyzkoušejte zábavné cvičení, které vám zabere jen hodinu a půl týdně!

Redakce Marianne | 13. 09. 2013


Čas je vzácná komodita a dostává se málokomu. Věnovat chvilku sobě se tak v dnešním uspěchaném světě stává luxusem. Proto jsme uvítali možnost vyzkoušet cvičení na vibračních plošinkách Power Plate. Je natolik efektivní, že trenér Vít Živný z Holmes Place Premium klubu v Karlíně slibuje efekt již za jeden měsíc (při pravidelném cvičení tří půlhodinových lekcí týdně).

To, co se mi na cvičení nejvíce zamlouvalo, byla kombinace účinného vibrování a přesně zvolených cviků, jejichž efektivitu jsem cítila doslova při každém pohybu. Přítomnost osobního trenéra je u Power Plates nutností a musím říci, že jsem ji opravdu ocenila. Vítek Živný mi vše vysvětlil a dohlížel na to, abych cviky prováděla správně.

5 kroků k vysněné postavě

Trénink je tvořen pěti prvky, které se vzájemně prolínají a kombinují. Vše se odvíjí od toho, co tělo vyžaduje. Těmito prvky jsou: strečink (zlepšení flexibility), balanc (rozvoj koordinace a stability), core (zpevnění středu těla), síla (tedy její rozvoj) a masáž (a regenerace či anticelulitidní účinky vibrací). Programy Power Plate jsou navrženy tak, aby bylo v tréninku vždy obsaženo všech pět prvků, a tím docházelo k harmonickému rozvoji celého těla. Asi nemusím příliš dlouze popisovat, jakou fázi jsem si užívala nejvíce – byla to samozřejmě závěrečná masáž!

PP_Pro5_Clouds_2Females_Leglift

Vyrazte s celulitidou do boje!

Najít cvičení zaměřené speciálně na celulitidu a zpevnění pokožky je celkem fuška, a proto jsem si Power Plate zamilovala! Pro aktivaci lymfatického systému však musejí být svaly v uvolněné pozici. Pokud tedy chceme redukovat celulitidu, je nezbytné, aby se patřičná část tréninkové lekce věnovala masážím, kdy sval není zatížený, a vibrace tak nezpůsobuje aktivaci svalových vláken, ale dochází naopak k uvolnění, a hlavně mechanickému dráždění vazivových struktur v podkoží.

Po cvičení se vám tak dostane super odměny v podobě masáže, která je nejen vysoce příjemná, ale také rozkládá celulitidové polštářky. Co více si přát?

To, že cvičení funguje, jsem pocítila bezprostředně po jeho skončení. Moje ochablé svaly byly příjemně protažené, ale zároveň jsem cítila i to, že si pěkně zapracovaly. Druhý den jsem byla mírně namožená a vlastně i nedočkavá na další lekci.

Další info na http://www.holmesplace.cz/