Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Poznejte kouzlo jihovýchodní Asie na kulinářských kurzech restaurace SaSaZu

Chodíte tam rádi na asijské speciality? Připravte si je tentokrát sami pod vedením předních šéfkuchařů.

Promotion | 18. 11. 2019

Pro všechny milovníky asijské kuchyně má restaurace SaSaZu připravenou speciální školu vaření, která nabízí čtyři různé kurzy vedené předními šéfkuchaři. S jejich pomocí se ponoříte do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a poznáte nečekané a báječné kombinace, které tento kout světa nabízí. Vybírat můžete ze čtyř kurzů, základního, nazvaného Jihovýchodní Asie a dále pak z kurzů Barvy Asie s šéfkuchařem Andy Tanem, Indonéská kuchyně s Ari Munandarem a Thajská kuchyně s Robbertem van den Bergem.

pr

Škola vaření Barvy Asie - Barevná jihovýchodní Asie

Šéfkuchař Andy Tan s vámi v tomto kurzu pomyslně procestuje celou jihovýchodní Asii a umožní vám poznat komplikovanější chuťové kombinace typické pro země od Barmy, přes Thajsko a Malajsii až po Vietnam. Vyzkoušíte si přípravu rolky Kabayaki Unagi Roll s tuňákem, lososem, unagi, chili, řasou wakame, mátou a omáčkou ze sezamu, dále Ga Curry, nebo-li vietnamské žluté kuřecí kari a hovězí Good Morning Beef s nuoi tom pepřovou omáčkou. Naučíte se také připravit speciální koktejl Dua-Zou.

Indonéská škola vaření - Poznejte tajemnou kuchyni Indonésie

V tomto kurzu vám šéfkuchař Ari Munandar pomůže objevit zajímavá jídla plná chutí, zeleniny, bylinek a koření. Naučíte se připravit jarní rolku s krevetami, kuřetem a bambusovými výhonky Lumpia Semarang, jemnou kuřecí polévku s kokosovým mlékem a kuřetem Soto Ayam a hovězí maso v omáčce z černého pepře Sapi Lada Hitam. Připravíte si také skvělý koktejl Ginger Tini.

Thajská škola vaření - Kouzlo thajské kuchyně

Poznejte kouzlo thajské kuchyně, která je díky svým kombinacím chutí a barev oblíbená po celém světě. Jejím základem je harmonie chutí, která je nedílnou součástí každého pokrmu a právě tu vám pomůže najít Sous Chef Robbert van den Berg. V kurzu si vyzkoušíte přípravu thajských stálic Tom Yam Goong, tedy ostré polévky s krevetami a citronovou trávou, nudlí Pad Thai a Gaeng Kiew Waan Gai nebo-li zeleného kari s kuřetem a lilkem. Celé snažení zakončíte osvěžujícím koktejlem Green Geisha.

pr

Kurzy se konají jednou měsíčně ve vybraná sobotní odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2-2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat. Vypsaná data a další informace naleznete zde. V každém kurzu se naučíte připravit 3 pokrmy a jeden autentický koktejl.