Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Pozvánka na koncert + soutěž o vstupenky

Pražský komorní orchestr v letošním roce rozhodně nezahálí. Na 27. ledna chystá koncert s nejúspěšnější českou hornistkou Kateřinou Javůrkovou. Koncert pro lesní roh a orchestr D dur Josepha Haydna bude v jejím podání skutečným zážitkem.

Kateřina Javůrková je vítězkou několika mezinárodních interpretačních soutěží. Jejím čerstvým úspěchem je získání 1. ceny a titulu laureáta mezinárodní interpretační soutěže Pražské jaro 2013. Od ledna 2014 působí v hornové skupině České filharmonie. Je také členkou PKF – Prague Philharmonia. Sólově vystupuje v Čechách i v zahraničí s PKF – Prague Philharmonia, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Pražským komorním orchestrem nebo Katowickým rozhlasovým orchestrem.

Koncert bude dirigovat mladý dirigent Robert Kružík. A to je jeden z dalších důvodů, proč si nenechat tuto kulturní akci ujít. Robert Kružík má i přes své mládí s dirigováním bohaté zkušenosti. S příchodem na Akademii múzických umění v Praze dostal nabídku stát se šéfdirigentem Kolínské filharmonie, kde působí již čtvrtou sezonu a jako umělecký vedoucí působí při Komorní dechové harmonii Brno. Na sezonu 2014/2015 byl znovu přizván jako asistent nově nastupujícímu šéfdirigentovi Marku Ivanovići v opeře Leoše Janáčka Věc Makropulos a ke druhé připravované inscenaci brněnského divadla Hry o Marii Bohuslava Martinů v nastudování Jakuba Kleckera. V nejbližší době jej čeká opětovná spolupráce s PKF – Prague Philharmonia, Filharmonií Brno a také s Pražským komorním orchestrem a se Slovanským orchestrem.

Soutěžte s námi o dvě vstupenky na tuto kulturní akci. Napište nám, v jakém roce se narodil dirigent Robert Kružík. Své odpovědi posílejte na [email protected]. Soutěžit můžete až do neděle 25.1. do 15 hodin. Vyhrává 20. správná odpověď. Nápovědu a více informací o koncertu naleznete na www.pko.cz.