Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Prague Food Festival: inspirace nejen pro gurmány, ale i pro školní jídelny

Letošní Prague Food Festival se více zaměří na rodiče a jejich děti. Organizátorka Monika Maurerová o doprovodných akcích na gurmánské akce, řekla víc.

Redakce Marianne | 17. 05. 2014

Jeden ze stánků na PFF bude představovat ideální školní jídelny. O co konkrétně půjde?

Budou zde probíhat ochutnávky a diskuze s odborníky o nejlepším možném jídle pro naše děti s interaktivními workshopy jako např. škola chutí, porovnávací testy na slepo nebo vytvoření si vlastního ideálního "Zdravého talíře".

food_DSC_1863

Spojovat festival gurmánů se školní jídelnou není zrovna obvyklé. Jak vás to napadlo?


Prague Food Festival není jen svátkem vynikajícího jídla pro dospělé. Stravování dětí nám leží na srdci. S tím souvisí např. i potřeba úpravy zastaralého spotřebního koše, který již neodpovídá životnímu stylu současných školáků a je tak neefektivní pro všechny zúčastněné nebo potřeba zamyšlení se nad nevhodným obsahem občerstvovacích automatů na školách.

Přetrvává ještě stigma šíleného jídla ve školních jídelnách?


Bohužel ve většině případů ano, ale již zaznamenáváme "první vlaštovky" jako např. Slow Food, Skutečně zdravá škola, Fresh&Tasty nebo Greenmarketing, které nesou naději na budoucí změny. A i my chceme být jednou z nich.

Jak by podle vás měl vypadat ideální pokrm pro děti?


Měl by vycházet z lokálních a sezónních surovin, které jsou typické pro prostředí, ve kterém žijeme. Důležitá je pestrost a vyváženost, protože jde o vývojovou fázi dítěte, která zcela zásadně ovlivní jeho celý život.

A co ještě bude na Prague Food Festivalu bavit i děti?


Připravili jsme dětský koutek. V něm si děti budou moci vyzkoušet zajímavé výtvarné činnosti, opičí dráhu nebo nevšední hry, které rozvijí jejich individuální schopnosti. Místo odpočinku zde letos naleznou i kojící maminky. Dětský čin s Whirlpool - děti budou moci přímo na místě sepsat svůj příběh o dobrém skutku, který vykonali a zařadit se tak do projektu Dětský čin roku s Whirlpool, který oceňuje mladé hrdiny.

Prague Food Festival se letos koná od 23. do 25. května v Královské zahradě Pražského hradu v Praze. Vstupenky na Prague Food Festival můžete koupit v předprodeji do 19. května 2014, děti do šesti let mají vstup zdarma. Více na: www.praguefoodfestival.cz