Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Představujeme české návrhářky: Iva Burkertová

Že jste o ní ještě neslyšeli? Možná se vám do povědomí dostala spíše Ivina značka ODIVI a stejnojmenný butik na pražském Smíchově.

Redakce Marianne | 3. 12. 2012

Když se tato rusovláska a absolventka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (obor multimédia a design) rozhodla, že založí vlastní módní značku, chtěla, aby byl název jasný a srozumitelný – prostě něco ve smyslu pojďte si koupit oblečení ‚od Ivy‘. Jednoduchým spojením dvou slov se sympatičtějším měkkým i na konci vznikla snadno zapamatovatelná značka.

Stejně jako jméno si budete dobře pamatovat i jednotlivé modely. Nejenže jsou vždy o krok napřed před běžnou konfekcí, ale zároveň tato mladá návrhářka klade i velký důraz na nositelnost a celkové pohodlí. Na jednotlivých modelech je znát obrovský respekt k použitému materiálu, jehož typické vlastnosti jsou vždy využity tím nejlepším možným způsobem.

A kde Iva bere nápady ke své tvorbě? Na jedné straně zbožňuje střídmý severský design, na straně druhé nevšední kousky z vintage a secondhand obchodů. Obě tyto rozdílné záležitosti ji inspirují v jiném ohledu a jejich odkaz nějakým způsobem vkládá do svých kolekcí. Každá z nich je něčím jedinečná a můžete na nich pozorovat Ivin vývoj.

_PageImage-499063-2588903-DSC_6970

Na podzim roku 2009 uvedla několik outfitů, které byly výrazně inspirované osmdesátými lety. Nechyběly ani tylové baletní sukénky, legíny a leopardí potisk na růžové barvě, které tento trend ještě více podpořily. Výrazným námětům Iva zaslíbila i loňskou letní kolekci, ve které dominovaly splývavé bavlněné topy s obrovským srdcem uprostřed. Téma osmdesátých let tuto návrhářku neopustilo ani v zimní kolekci 2011, ve které představila střihy s geometrickými vsadkami v umírněných barvách.

Aktuální kolekce představuje řadu uvolněných tunikových střihů a nechybí v ní ani color blocking – tedy trend kombinování dvou výrazných barev. A kde ji můžete zakoupit? Kromě showroomu ODIVI (Plzeňská 33, Praha 5) jsou modely Ivy Burkertové k dostání také na www.freshlabels.cz, nebo na Design Supermarketu, který začíná již tento čtvrtek 6. prosince!

_PageImage-499063-4076869-odivi_winter_2013_9

Představujeme české návrhářky: Iva Burkertová