Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Představujeme české návrhářky: Veronika Benešová

Znáte mladé české návrhářky a jejich práci? Některé z těch, jejichž modely se nám líbí, bychom vám rádi představili. Jako první jsme vybrali Veroniku Benešovou.

Redakce Marianne | 26. 11. 2012

Nedávno jsme psali o tričku Amébis, které lze nosit na sedmnáct způsobů. To je jeden z návrhů, který vytvořila právě Veronika. Nyní chystá i variantu pro děti.

amebis_nove

  

amebis_deti

Vystudovala Fakultu umění a designu na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a po ukončení studia si otevřela vlastní ateliér. „Módu vnímám jako prostředek sebevyjádřeni a umění zároveň. Baví mě, jak se ženy díky oblečení a módě proměňují. Nejspokojenější jsem, když se klientky v mých modelech cítí dobře – krásněji, sebevědoměji a žensky. Inspiraci čerpám ze svého okolí – momentálně z podzimní přírody, ze svých zážitků a emocí,“ vysvětluje návrhářka.

407065_10150494047344545_789123464_n

Čtyřikrát do roka vytváří své vlastní kolekce a také modely na zakázku. Specializuje se na svatební a společenské šaty. Oblékala například Miss Lucii Smatanovou na Miss International 2010 v Šanghaji, kam ji vybavila celou garderobou od koktejlek přes velké večerní toalety až po kostým národního kroje se zlatým lvem na vlečce. V únoru 2010 se zúčastnila finále soutěže Top Styl Designer 2010, která se koná v rámci mezinárodního módního veletrhu Styl a Kabo.

Kousky z její poslední kolekce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Představujeme české návrhářky: Veronika Benešová