Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Venkov & styl

Předvánoční rejdění v Budapešti

Dopřejte si odpočinek a zažijte jedinečné chvíle se svým partnerem či přáteli. Eurovíkend v Budapešti je k tomu jako stvořený. Zregenerujete se v lázních, projdete památky a třeba nakoupíte maďarské speciality vašim blízkým pod vánoční stromeček.

redakce8739 | 3. 11. 2014
Propagace značky Generali. Redakce neručí za obsah článku.

Proč právě Budapešť?

Stejně jako vánoční Praha, Paříž nebo Londýn má také maďarská metropole své kouzlo, o kterém se ale tak často nemluví. A je to škoda! Budapešť prožila v období rakousko-uherské monarchie zlatou éru, kdy se sem díky krásným secesním památkám a velkolepým lázním sjížděl celý svět. A pozor, nic z toho dodnes neztratilo na kráse. Nábřeží Dunaje například patří na seznam UNESCO.

Budapešť je v současnosti také relaxačním rájem. Můžete zde posedět v útulných kavárničkách nebo vinotékách, kde vám nalijí tradiční víno, ochutnáte pikantní maďarské klobásky a sýry, které mohou být mimochodem krásným vánočním dárkem.

Jaké památky a lázně navštívit?

Vzhledem k tomu, že na území Budapešti vyvěrá 120 termálních pramenů, lázeňství se tu daří jako nikde. Relaxovat můžete hned v několika lázních, které pochází ještě z dob Osmanské říše. Pro svoji autentickou atmosféru doporučujeme navštívit lázně Rudas, které fungují již od 15. století. Novodobého ducha lázeňství si pro změnu vychutnáte v lázních Gellért.

Pokud rádi procházíte památky, v Budapešti si rozhodně nenechte ujít budovu parlamentu, Rybářskou baštu, Budínský hrad nebo pýchu Budapešti most Lánchíd. Zimní okruh po památkách poté můžete zakončit na jednom z největších kluzišť v Evropě před hradem Vajdahunyad.

Jak se sem dostat?

Cenově nejvýhodnější je do Budapešti přijet vlakem nebo autobusem. Cesta vlakem z Prahy trvá 7 hodin a zpáteční jízdenka vyjde přibližně na 1 140 Kč. Žlutým autobusem jste v metropoli za 7,5 hodiny a jízdenka tam i zpět vás vyjde na 1 000 Kč.

Zároveň nezapomeňte na cestovní pojištění, které kryje nejen léčebné výlohy, ale i zavazadla a obsahuje připojištění odpovědnosti za škodu. Levně teď můžete pořídit online cestovní pojištění, kde získáte slevu až 15 % a navíc vše zařídíte z pohodlí domova.

Gellert

papriky

rcsarnok2

Související články

Dobrý nápad

<span>Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?</span>

Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?

Dobrý nápad

<span>Stromy bez zahrady? Speciální druhy je možné pěstovat na terase nebo balkonu</span>

Stromy bez zahrady? Speciální druhy je možné pěstovat na terase nebo balkonu

Cestování

<span>Cestujeme po Česku: Kam na výlet za roztomilými zvířátky?</span>

Cestujeme po Česku: Kam na výlet za roztomilými zvířátky?

Dobrý nápad

<span>Naše babičky věděly, co zabírá na nachlazení. V tomto počasí se jejich rady hodí</span>

Naše babičky věděly, co zabírá na nachlazení. V tomto počasí se jejich rady hodí