Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Přijďte oslavit 95. narozeniny Českého rozhlasu

David Koller, Buty, Jaroslav Uhlíř, Slza a další osobnosti popřejí Českému rozhlasu během velkých oslav v Riegrových sadech.

Veronika Hong | 13. 05. 2018

Posloucháme ho z rádií téměř celé století. Promlouval k našim praprarodičů, prarodičům, rodičům i k nám. V pátek 18. května ve 20 hodin a 15 minut uplyne přesně 95 let od doby, kdy se z plátěného stanu ve Kbelích ozvalo „Haló, haló, zde vysílací stanice Radiojournalu ve Kbelích u Prahy“. 

Přijďte v sobotu 19. května oslavit půlkulaté jubileum Českého rozhlasu. V jeho budově bude probíhat Den otevřených dveří a v Riegrových sadech vás čeká velký narozeninový koncert s doprovodným programem pro děti i dospělé.

ČRo
Na koncertě vystoupí David Koller, Debbi a mnoho dalších.

Budeme velice rádi, když toto významné půlkulaté výročí oslaví společně s námi co nejvíce posluchačů. Myslím, že z programu, který jsme připravili, si vybere opravdu každý. Mysleli jsme na děti i na dospělé, na milovníky rozhlasové historie i na ty, kteří mají rádi nové technologie,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

ČRo
Těšit se můžete i na kapelu Buty.

Koncertem však oslavy nekončí. Od druhé poloviny května do druhé poloviny července bude v Galerii Vinohradská 12 u příležitosti oslav 95. výročí připravena speciální výstava rozhlasové techniky, jež návštěvníkům přiblíží roli Českého rozhlasu jako média, které vždy stálo v čele technického pokroku. 

Nenechte si ujít tuto výjimečnou událost. Vstup na všechny akce je ZDARMA. 

Více informací najdete zde: rozhlas.cz/95let

ČRo