Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Přirozenost v každém věku

„Ve dvaceti máte obličej, který vám nadělila příroda, ve třiceti takový, jaký vám vytvaroval život, a v padesáti takový, jaký si zasloužíte,“ tvrdila Coco Chanel. Něco na tom je!

Coco Chanel shrnula to, co si myslí většina nefalšovaných Pařížanek. Ve tvářích se dá číst – smutky, štěstí, zkušenosti, bolest, nálady, úspěchy a neúspěchy. Ve tváři je všechno. A hlavně osobitost a jedinečnost. Nemá cenu plavat proti proudu a je lepší vypadat na svůj věk než skončit s tváří, která připomíná masku. Množství plastických operací, výplní proti vráskám a anti-age zásahů naopak vede k tomu, že dotyčná vypadá starší. Tvář bez vrásek pak nevypadá mladě, ale spíš odpudivě.

Pařížanky to vědí a chtějí být za každou cenu hlavně samy sebou. Nechtějí vypadat celoživotně mladě, cílem Pařížanky je stát se lepší verzí sebe sama. 

Zevrubně nahlédnout na to, jaká je filozofie správné Pařížanky, na co myslí, co má ve skříni i co vaří, můžete díky knize Jak se stát Pařížankou, ať žijete kdekoli, kterou napsaly čtyři francouzské dámy. Je to vážně inspirativní čtení!