Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Proč mi nezavolá?

Hypnotizujete mobil očima, a on se stále neozývá? Víme, proč tomu tak je!

Redakce Marianne | 17. 06. 2013

Když se loučíte s kamarádkou, řeknete si: „Zavoláme si!“ A světe, div se, ono to funguje… Proč když muž po první schůzce řekne to samé, je výsledek o poznání rozpačitější?

Nedůslednost ve vyřizování telefonních hovorů často pokračuje i v následném vztahu. A my se ptáme, proč nám to dělají?

Byznys versus vztahy

Ve svém profesním životě jsem se často setkávala s muži a jako spolupracovníky či nadřízené jsem si je nemohla vynachválit. Vždy jsem je totiž obdivovala za jejich jednání bez obalu a férový přístup. Přišlo mi, že jim je cizí zabývat se nepodstatnými maličkostmi a že jdou rovnou k jádru věci. Málokdy také pletichaří a neradi řeší osobní záležitosti na pracovišti.

Méně často si také nechávají zastínit mysl malichernými neshodami. Umějí zkrátka po jakékoli hádce obrátit kartu a jít dál. Přiznejme si, že tohle my ženy moc neumíme… Proč tedy když dojde na vztahy, není muž někdy schopen otevřené hry a okamžité akce?

1. Nechce být za záporáka

Schůzka se chýlí ke konci, letmý polibek a nabídka telefonního kontaktu v nejbližších dnech. Klišé, které ne vždy zafunguje. Do tohoto zaběhlého konceptu slušné odmítnutí a ujištění, že i když on nemá zájem, s vámi je vše v pořádku, příliš nezapadá.

Tato slova z úst mužů opravdu nejsme zvyklé slýchat. Je pro ně zkrátka pohodlnější rozejít se v dobrém (a hlavně rychle!) a výměnou za příslib telefonátu. Muži totiž rádi často něco nechávají vyhnít a razí heslo, že pokud se neozvou, že nám to dojde, a přitom nás to neurazí.

Odmítnutí na schůzce přitom zabolí, ne však tolik jako plané naděje a trapnost několikadenního chození s mobilem i na záchod…

2. Váhavý střelec

Muži k nám často přistupují jako ke zboží na trhu. Při nákupu nové elektroniky porovnávají její vlastnosti s cílem najít si ten nejlepší dostupný produkt, který ještě k tomu bude právě v akci. V citových záležitostech jsou mnohdy nesví, a tak se v nich pokoušejí uplatnit principy, které znají ze svého běžného života. Když to funguje při výběru nové plazmy, proč by to nemohlo zapůsobit i při výběru partnerky?

Když si na schůzce řeknete čau, počítejte tedy s tím, že můžete být podrobena důkladné analýze, nebo také čekací listině. Je nutné totiž prověřit, zda se v okolí náhodou neobjeví nabušenější televize, ehm, tedy žena… Může to trvat dlouho. Možná potom přece jen zavolá. A možná taky ne. Vám už to ale bude jedno, protože jste se již dávno rozhodla, že nechcete ztrácet čas.

3. Detaily jsou pro něj nepodstatné

Je slibotechna, i když už jste dávno svoji? Zkuste s ním mít trpělivost, vyplatí se to. I když muži vypadají, že poslouchají, tak vlastně neslyší. To, že se s ním domlouváte, že si během dne zavoláte ohledně klíčového závozu zavařenin od vaší matky, je pro něho jen detail. Zkuste to brát stejně, možná zjistíte, že se vám hodně uleví.