Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Proměna: Pokojíček pro malé skřítky

Dřív tu bydlela jen Ema. Designérka Andrea Beranová ale pokojík proměnila v místo, kde se krásně usíná jí i jejímu bráškovi Jáchymovi.

Redakce Marianne | 10. 11. 2015

 

V čem byl problém

Pokojík byl barevně i vybavením zařízený jen pro holčičku a Jáchymovy hračky ani další věci by se sem už prostě nevešly. Rodina měla k dispozici dvě místnosti určené pro dětské pokojíčky, maminka Jana se ale rozhodla, že by byla raději, aby děti spaly spolu. Bylo proto potřeba vymyslet koncept ložnice, který bude fungovat pro kluka i holčičku alespoň pár následujících let. 

Naše řešení

Andrea změnila v první řadě barevné řešení pokojíku, z něhož se teď stala na nějakou dobu především sourozenecká ložnice, do jemných a klidových pastelových odstínů zelené a starorůžové. Původní Jáchymovu miminkovskou postýlku nahradila po domluvě s rodiči pořádná dětská, stejná, jakou má i Ema.

„Kdyby v pokojíku stále bydlela jen holčička, tak bych na něm asi neměnila nic. Byl pěkný, barevný, holčičí, s červenými puntíčky. Ale když se pak do něj přistěhoval k malé Emě bráška Jáchym, bylo jasné, že bude třeba pokojík přizpůsobit i jemu a vytvořit trochu univerzálnější vzhled s prostorem pro oba. A to nejen pouhými doplňky, ale pomocí celkového ladění.“

Košík

Nábytek 33 267 Kč
Osvětlení 4337 Kč
Textil 1980 Kč
Celkem bez doplňků 39 584 Kč

Doplňky 25 591 Kč
Celkem s doplňky 65 175 Kč

Do nového domu se Zelinkovi stěhovali krátce poté, co k malé Emě přibyl bráška Jáchym. Její pokojík byl hodně holčičí a v druhém dětském pokoji bylo zatím skladiště. Maminka Jana si pořád lámala hlavu, jak tedy dětské bydlení vyřešit – jestli zařídit zvlášť holčičí a klučičí pokoj, nebo udělat společné spaní a oddělenou místnost na hraní. Nakonec zvolila právě druhou variantu, ale protože si nevěděla rady, obrátila se na Marianne Bydlení.

Proměny se chopila interiérová designérka Andrea Beranová, sama maminka malého syna. Barevnost dětské ložnice navrhla v něžných pastelových barvách a ke stávajícímu nábytku – postýlce, komodě a skříni – přidala ještě stejnou postel pro Jáchyma a nad obě police na knížky rozčleněné do několika zón na míru vyrobenými boxy z březové překližky podle Andreina návrhu. Ze stejné překližky jsou také čela peřiňáků, ve kterých má zatím hlavně Ema uložené outdoorové vybavení. Chodí totiž do lesní školky a tráví tak celý rok co nejvíc času venku v přírodě. Nejspíš i proto, aby měl pokojík co nejpřírodnější vzhled i charakter, Andrea doplnila jeho vybavení lesními zvířátky v mnoha podobách – na obrázcích, koberečcích i samolepce. K Eminým panenkám a Jáchymovým oblíbeným autíčkům tak přibyl do klubíčka stočený namalovaný méďa i medvídek z pravé ovčí vlny, do které je tak příjemné zabořit tvář, nebo liška, která jako by sem zabloudila přímo z lesa. Budou věrně hlídat spánek obou sourozenců ještě hezkých pár let. 

Udělejte si sami!

Girlandu se jmény majitelů postýlek můžete vyrobit sami tak, že písmena vystřihnete z barevného papíru a navléknete na provázek. My jsme si práci trochu zjednodušili a koupili už hotová písmena v černé barvě. Jsou navíc samolepicí, takže budou lépe držet. Na nit jsme je navlékli pomocí jehly, pak jen přilepili a zavěsili.

 

Proměna: Pokojíček pro malé skřítky