Recept: Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy
Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený party hit.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience:
- 1 kelímek ricotty (cca 125 g)
- 1 menší bulva řepy (syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200°C, úplně vychladlá), nastrouhaná najemno
- sušené drcené chilli papričky a mořská sůl podle chuti
- 1 středně velká bageta nebo ciabatta (mohou být klidně i den staré), předem opečené
NA OZDOBENÍ
- hrst vlašských nebo pekanových ořechů
- 1 lžíce třtinového cukru
- kozí sýr s bílou plísní (malý váleček)
- lístky čerstvého tymiánu
ČTĚTE TAKÉ: 30 rychlých receptů
Postup:
1 Připravte si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejte pánev, vhoďte do ní hrst ořechů, krátce je opražte a poté posypte třtinovým cukrem. Na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Potom nasekejte nahrubo.
2 Ricottu prošlehejte a smíchejte se strouhanou řepou. Osolte a okořeňte podle chuti. Pomazánkou potírejte pečivo, ozdobte plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.