Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Recept, který si zamilujete: Pomalu pečená jehněčí kýta

Tenhle pokrm v sobě má hřejivost podzimní kuchyně, přitom ale využívá i plody léta.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 5 hodin
6 porcí, snadné

20–30 ks malých cibulek
asi 2kg jehněčí kýta s kostí
100 ml olivového oleje
1 lžíce soli
čerstvě mletý černý pepř
40 ml olivového oleje
1200 g cherry rajčat
celá palička česneku, rozdělená na stroužky
4 snítky rozmarýny

1. Troubu předehřejte na 160 °C a mezitím si oloupejte cibulky.

2. Kýtu dejte do velkého pekáče a přelejte přes ni olivový olej, osolte a opepřete. Pak ji dejte na hodinu nepřiklopenou péct.

3. Mezitím rozpalte zbylý olej a pomalu na něm opečte cibulky dohněda. Přidejte rajčata a duste, dokud nejsou měkká. Pak rozložte rajčata s cibulkami a česnekem kolem kýty, přidejte rozmarýn a pečte pomalu další asi 4 hodiny, podle potřeby podlévejte trochou vody. Že je maso měkké, poznáte tak, že bude odpadat od kosti.

Další recepty, které oslavují babí léto, najdete v zářijové Marianne.