Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept na superzdravé banánovo-ovesné řezy

Hrajte si s různými variantami. Místo mandlí dejte vlašské nebo lískové ořechy, datle nahraďte brusinkami. Fantazii se meze nekladou.

Anonymous | 7. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Na 20 kousků 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Pečení: 0:35

Ingredience:

tuk na vymazání formy

 3 velké zralé banány

 250 g ovesných vloček

 40 g sušených datlí, nadrobno nakrájených 

 40 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou a nakrájených 

 40 g mandlových lupínků

 1 lžička mleté skořice

 1,5 lžičky vanilkového extraktu

ČTĚTE TAKÉ: Recepty na svačiny a svačinky

Postup:

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Hranatou formu o rozměrech cca 16 x 25,5 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem tak, aby papír alespoň o 2 cm přečníval z formy.

Banány rozmačkejte vidličkou dohladka. Přidejte ovesné vločky, datle, meruňky, mandle, skořici a vanilkový extrakt. Pořádně promíchejte, směs naneste do připravené formy a přitiskněte spodkem lžíce. Pečte 30–35 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout a teprve potom nakrájejte na malé obdélníčky.

NĚCO NAVÍC 

Ani v případě řezů se fantazii a chutím meze nekladou: můžete je přisladit stévií nebo meruňky nahradit čokofloky.

TIPY PRO ZDRAVÍ

Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.

Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.

Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde