Obstojí i jako dezert.

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Na 2 plechy 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Pečení: 0:30

Ingredience:

  •  5 hrnků ovesných vloček
  •  1/2 hrnku oříšků kešú, rozpůlených 
  •  1/2 hrnku mandlí, nasekaných
  •  1/2 hrnku sušených meruněk, propláchnutých a nasekaných
  •  1/2 hrnku sušených banánových chipsů 
  •  1/3 hrnku sušeného manga (nebo papáji), nasekaného
  •  1/3 hrnku strouhaného kokosu
  •  1/4 hrnku slunečnicových semínek 
  •  1/3 hrnku tekutého medu
  •  1/4 hrnku agávového či javorového sirupu
  •  1/4 hrnku řepkového či kokosového oleje 
  •  1/4 lžičky mořské soli
  •  1/4 hrnku sultánek, propláchnutých

 K PODÁVÁNÍ

  •  nakrájené čerstvé sezonní ovoce (nektarinky, jablko, maliny...) + čerstvý sýr

ČTĚTE TAKÉ: Svačiny a svačinky

Postup: 

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.

Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Promotion