Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Vepřová plec na paprice

Vepřové na paprice může být stejně skvělé jako kuře nebo telecí!

Anonymous | 30. 03. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 6 osob 

Doba přípravy: Do 20 minut  

Dušení:  0:45

Ingredience:

2–3 lžíce domácího sádla nebo másla, nejlépe přepuštěného

750g vepřové plece, nakrájené na kostky nebo na širší nudličky

2 menší cibule, nadrobno

3 stroužky česneku, nadrobno

1,5 lžíce hladké mouky

1,5 lžíce mleté sladké papriky

sůl a čerstvě mletý pepř

200 ml drůbežího, vepřového (může být z receptu na vařené vepřové maso se zimní zeleninou) či zeleninového vývaru (podle potřeby i víc)

300 ml smetany ke šlehání

dušená rýže, těstoviny nebo noky (viz Něco navíc) k podávání 

ČTĚTE TAKÉ: 30 rychlých receptů

Postup:

1 V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran. Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil. Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.

2 Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka. Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.

NĚCO NAVÍC 
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde