Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Zapečené těstoviny s tuňákem

Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct.

Anonymous | 30. 05. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Doba přípravy: Do 10 minut  
+ zapékání 

Vaření: 0:15

Ingredience:

  • 400g těstovin (penne, fusilli, rigatoni)
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 600ml mléka
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 jarní cibulky, na kolečka
  • 170g konzerva kukuřice, scezená
  • 100 g mraženého hrášku
  • 2x 185g konzerva tuňáka, scezená
  • 100 g čedaru, strouhaného 

ČTĚTE TAKÉ: Originální těstoviny

Ingredience:

1 Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.

3 Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.

NĚCO NAVÍC

Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu. 

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.